Oleskelutila vintin aulaan

Olen jo viime talvesta asti haaveillut pienestä oleskelutilasta vintin aulaan. Ajatuksissani olen istunut siellä pehmeällä nojatuolilla, lueskellut sisustuslehtiä ja hörppinyt teetä tytön leikkiessä viereisessä huoneessa. Asia ei ole harmikseni edennyt, kun nojatuolin hankinta odottaa vielä itseään. Eilen päätin tehdä asialle jotain.En vieläkään rynnännyt tuolikaupoille, vaan päätin kokeilla, miten meidän olohuoneessa oleva nojatuoli istuisi tilaan ja millainen tilasta voisi muotoutua. Tällä hetkellä pärjäisimme varmaan olohuoneessa yhdelläkin tuolilla, kun uudesta rahista saa tarvittaessa yhden istumapaikan lisää. Nojatuolin viereen laitoin vanhan tv-tason, jolle voi laskea teekupin ja sisustuslehdet. Mattona toimii mökiltä lainassa oleva vanha viskoosimatto.
Lukuvaloksi olin hakenut jo aiemmin IKEAsta HAYn kanssa toteutetun YPPERLIG-malliston jalkavalaisimen. Ihastuin tähän oitis, kun näin tämän IKEAn mainoskuvissa. Jotenkin kummallisella tavalla tämä hyvin minimalistinen ja eleetön valaisin miellytti silmää. Se myös rikkoo mielenkiintoisella tavalla tilassa vallitsevaa mummolatunnelmaa ja sopii jännästi tv-tason pariksi. IKEAsta tarttui myös mukaan heräteostoksena tuolilla oleva saman malliston tyyny.

Tila ei ole vielä päässyt koekäyttöön ja nähtäväksi jää, onko nuo seesteiset lukuhetket vain mielikuvissani. Testaillaan nyt näin ja mietitään niitä nojatuolivaihtoehtoja vielä.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

11 kommenttia

 1. Ihanan näköinen nurkkaus. Tuoli sopii hyvin, lamppu on kaunis ja sopii hyvin.
  Minäkin aluksi kuvittelin että voin oleskella yläkerran aulassa aina välillä. Mutta ei siihen ollut mahdollisuutta, pojat valtasivat aulan. Nyt olen liian kremppa kiipeämään, mielummin olen täällä alakerrassa.

  VastaaPoista
 2. Kaunista, toivottavasti sinulla on aikaa nauttia tuosta tilasta. Ihanaa, kun sait toteutettua haaveesi lähes ilmaiseksi. Keinutuoli sopii tuonne minusta aivan mainiosti <3

  VastaaPoista
 3. Tosi viihtyisä nurkkaus ja tosi hyvin sopii tuo moderni lamppu sinne 😀 Mieki roivon, että nyt ehit myös istuskelemaan siellä

  VastaaPoista
 4. Nurkkaus on oikein viehättävä ja kutsuva, tuo tuoli vaan on niin ihana. Ja, nuo vaneriset liukuovet on hienot, tuollaiset sopisi meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tila näyttää nyt viihtyisältä. Kunpa ehtisi vielä testaamaankin. :)

   Poista
 5. Ihana toi matto! Ja hyvinhän tuokin nojatuoli tilaan sopii.:)

  VastaaPoista