DIY joulukalenteri

Arki ja työt ovat pitäneet sen verran kiireisenä, että en ole ehtinyt ajatella joulua vielä juurikaan. Tänä vuonna siitä on vieläpä tulossa erikoinen - olemme nimittäin saaneet kutsun jouluaatoksi häihin. Vähän etukäteen mietityttää, mitä siitäkin tulee, kun mukana on pieni tyttö, joka odottaa joulua ja etenkin lahjoja jo innolla. Saattaa olla, että juhlavierailumme tulee jäämään lyhyehköksi. ;D


Uusi arki on luonnollisesti vienyt energiaa, joten toivon voivamme pystyä myös lepäämään joulun aikana. Tietenkin myös luomaan niitä omia perinteitä omalla perheellä. Yksi perinne näin joulun alla tulee toivottavasti olemaan tytölle itse tehdyn joulukalenterin pussukoiden avaaminen. Suunnittelin joulukalenterin tekemistä jo viime joulun alla, mutta silloin se jäi haaveksi. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja toteutin aikomukseni.


Yksinkertainen pussukkakalenteri syntyi kangaslaatikosta löytyneestä valkoisesta paksuhkosta puuvillakankaasta, juuttinarusta ja henkarista. Leikkasin kankaasti ilman tarkempaa mittaamista erikokoisia suorakaiteen muotoisia paloja. Taitoin palojen molemmat päädyt (=pussien suut) kaksinkerroin ja ompelin ne. Sitten ompelin palojen reunat, käänsin oikeinpäin ja niin oli yksinkertaiset ja helpot pussit valmiina. Hommassa ei lopulta mennyt kovinkaan kauaa.

Valmiisiin pusseihin leimasin numerot. Täytin pussit pienillä yllätyksillä. Lopuksi suljin pussit ja kiinnitin ne henkariin juuttinarulla. Kuvasin kalenterin nyt tuossa työhuoneen ovenkahvassa, mutta laitoin sen sitten piiloon odottamaan joulukuuta. Kalenterista on sitten mukava seurata joulun lähestymistä, kun pussukat vähenee päivä päivältä.


Mitä tällaiseen kalenteriin sitten voisi laittaa sisälle? Hyviä yllätyksiä voisivat olla esimerkiksi:
- pienet herkut (esim. karkit, pienet rusinarasiat, piparkakut tai jouluomenat)
- pienet lelut
- askertelutarvikkeet (esim. joulukortteja tai joulukoristeita varten)
- lapuille kirjoitettuja yhteisiä tehtäviä (esim. pulkkamäessä käynti, metsäretki kaakaoiden kera tai piparkakkujen leipominen)

Toivottavasti pikkuneiti tykkää kalenteristaan ja joulunodotus sujuu mukavasti. Enää ei olekaan pitkä aika, kun pääsee avaamaan ensimmäisen pussukan. Mukavaa iltaa! :)

4 kommenttia

 1. Ihanan kalenterin olet väsännyt ❤ ihan varmasti on pikkuneidille mieleinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toivottavasti tämän kalenterin parissa joulun odotus sujuu mukavasti.

   Poista
 2. Kaunis kalenteri ja kalenterin availija on varmasti innoissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Enää ei olekaan montaa päivää, kun saa avata ensimmäisen pussin.

   Poista