Vierailulla Finlaysonin Kangasalan pop-upissa

 Yhteistyössä: Finlayson pop-up Kangasala

Vaikka Finlaysonilla on pitkä historia ja sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1820 asti, yritys ei ole sammaloitunut. Finlayson elää niin arvoiltaan kuin tuotteiltaan ja kuoseiltaan tätä päivää. Jo aikoinaan Finlayson oli edelläkävijä, kun sen kutomosalissa sytytettiin Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo. Merkittävintä kuitenkin on se, että Finlayson oli ensimmäinen yritys Suomessa, joka tarjosi naisille mahdollisuuden itsenäiseen elämään – oman asunnon ja toimeentulon.Arvot, joita Finlayson vaatii myös yhteistyökumppaneiltaan, ovat yritykselle tärkeitä. Se arvioitiinkin Suomen kuudenneksi vastuullisimmaksi brändiksi Suistainable Brand Index-tutkimuksessa viime vuonna. Finlayson haluaa toimia ympäristöä kunnioittaen. Suurimmalla osalla tuotteista on Ökö-Tex-merkki. Finlaysonilla on ollut myös useita kierrätyskampanjoita, joista mielestäni hienoin osoitus on asikkailta kerätyistä lakanoista Suomessa kudotut räsypalat. Finlayson pyrkii valmistamaan niin käyttöä kuin aikaa kestäviä tekstiilejä ja antavat jopa 50 vuoden takuun Jesus-pellavapussilakanoilleen.Ympäristöstä huolehtimisen lisäksi Finlayson haluaa olla rakentamassa tasa-arvoisempaa huomista. Finlaysonin mielestä rakkaus kuuluu kaikille. Tästä on osoituksena esimerkiksi Tom of Finland-mallisto. Tämän lisäksi yritykselle on tärkeää sukupuolten välinen tasa-arvo, josta muistuttaa viimeisin naisten euro-kampanja. Kun minulta tiedusteltiin, haluaisinko käydä tutustumassa Kangasalla Finlaysonin uuteen pop-up-myymälään, niin edellä mainitut asiat tiedostaen en empinyt hetkeäkään.
Kangasalan pop-up-myymälä avattiin tämän viikon torstaina ja sijaitsee Lentolan alueella osoitteessa Mäkirinteentie 4. Myymälässä on hyvin edustettuna Finlaysonin tuotanto. Sieltä löytyy niin klassikoita, kuten suosikkiani Coronnaa, kuin myös uusimpia kuoseja. Myös meilläkin rakastetut Muumi-tuotteet olivat hyvin edustettuina. Tämän lisäksi joulupaketteihin sopivia ja jouluisia tuotteita löytyi. Hinnatkaan eivät päätä huimanneet - hinteliä olivat.

Tyhjin käsin täältä ei tarvinnut poistua ja ostokseni pakattiin upeaan kestokassiin, tietenkin. Kerron vielä myöhemmin, mitä mukaan tarttui. Suosittelen lämpimästi käymään uudessa myymälässä. Myymälä on auki kaikkina viikonpäivinä. Tarkemmat aukioloajat löydät Finlaysonin nettisivuilta. Näillä näkymin ostoksia Lentolassa voi tehdä tammikuun loppuun asti.

4 kommenttia