Kun kesätauko pitkäksi venähti

Olen sitä mieltä, että jokainen saa, tai oikestaan jokaisen pitäisi, rakentaa joulustaan sellainen kuin itse haluaa. Jos rakastaa joulua, niin seuraavaa voi alkaa suunnittella jo heti tapaninpäivän jälkeen. Jos juhla taas ei voisi vähempää kiinnostaa, sitä ei tarvitse erityisemmin juhlia. Sama pätee jouluvalmisteluihin.


Somessa saa helposti sellaisen käsityksen, että kaikkien muiden joulu on täydellinen. Sen mielikuvan myötä saattaa helposti asettaa paineita myös itselle. Jos koti ei kiiltele puhtauttaan kaappeja myöden, eikä pöytään kata ikivanhoilla isoisoisoäidin resepteillä tehtyjä jouluherkkuja, joulu on pilalla. Ehkä voinkin kertoa nyt "salaisuuden" - sellaista ei ole ainakaan meillä.Tänä jouluna ajattelin panostaa sellaisiin asioihin, joista pidän. En erityisemmin nauti ruoanlaitosta, joten ulkoistin sen puolen ammattilaisille. Sen sijaan lepään ja rentoudun helpoiten puhtaassa ja siistissä kodissa, joten päätin panostaa siivoamiseen vähän normaalia viikkosiivousta enemmän. En edelleenkään siivonnut kaappeja, mutta nautin siitä, että villakoirat eivät pölise nurkissa ja lattiassa on pitkäksi venähtäneen kesätauon jälkeen taas puhtaat räsymatot.Joten jos tuntuu siltä, että kaikki on vielä ihan vaiheessa ja joulu tulee tänä vuonna normaalia aiemmin, älä lannistu. Tee ne asiat, jotka tuntuvat hyviltä. Älä myöskään epäröi pyytää apua tai ulkoistaa osaa asioista muille. Kaikkea ei tarvitse jaksaa tehdä itse.

Leppoisaa sunnuntaita ja vähän rennompaa joulunalusaikaa!

4 kommenttia

 1. Minusta on ihan outoa että olen täysin stressittömässä tilassa ja viikko aikaa jouluun! Mutta hyvä näin 😊 ihanaa joulunodotusta teille!

  VastaaPoista
 2. Minua ei stressaa joulu yhtään, olen niin tyytyväinen että olen saanut itseni tähän rauhalliseen tilaan. Ei kaiken tarvitse olla niin täydellistä, jokainen keskittyköön niihin juttuihin mitä pitää tärkeänä <3

  VastaaPoista
 3. Minä en asu kaapissa, enkä kyllä kuuraa joka koloa, sillä kyse on yhdestä päivästä.Hössötykset seis.

  VastaaPoista
 4. Jokainen panostakoon sen verran kuin haluaa ja kykenee. Meilläkään ei tänä vuonna ole oikein ollut paukkuja mihinkään ylimääräiseen, koska olen ollut niin todella vähän kotona mitään tekemässä, ja senkin ajan tosi väsyneenä. Tänä vuonna näin, ensi vuodesta ei voi tietää :-D Ihanaa ja rauhallista joulun aikaa teille! ♥

  VastaaPoista