Viherkasviterapiaa

 Yhteistyössä: Kukkakauppa Opuntia

Keskiviikkona sain osallistua täydelliseen terapiailtaan. Sain viettää pari tuntia kasvihuoneilmastossa, juoda skumppaa ja tunkea kädet turpeeseen. Tämän lisäksi sain kantaa kotiin köyhän miehen bonsain. Mistä oli kyse?
Olin saanut kutsun tutustumaan Opuntiaan ja osallistumaan heidän kokedamakurssille yhdessä Retromodernin Suvin, Dioriinan Marinan ja Curiouser & Curiouser Nooran kanssa. Opuntia on aivan ihana ja tunnelmallinen kukkakauppa Tampereen Hämeenpuistossa. He ovat erikoistuneet kaktuksiin (joista liikkeen nimikin tulee) ja sisustuskasveihin. Tämän lisäksi heidät tunnetaan japanilaista alkuperää olevista kokedamoista, jotka näin suomalaisittain kantavat nimeä sammalpallo.

Kokedaman tekeminen alkoi kasvin valinnalla. Kuulemma lähes mikä vain viherkasvi sopii kokedamaan. Liikkeen omistajaparaskunta Elina ja Jussi ovat kuulemma tehneet kokedaman menestyksekkäästi jopa pelargonista ja mansikasta. Itse valitsin kasviksi Unelman. Seuraavaksi kasvin juuret puhdistettiin enimmästä mullasta. Sitten juurien ympärille paineltiin kosteaa turpeen ja saven seosta pallon muotoon. Kun muoto miellytti silmää, pallo päällystettiin sammaleella. Sammal kiinnitettiin lopulta paikalleen ompelulangalla ja lopuksi palloon laitettiin ripustuskoukku.
Bonsaiden lisäksi myös nämä kokedamat liittyvät japanilaiseen wabi-sabi estetiikkaan. Kokedamaa onkin kutsuttu köyhän miehen bonsaiksi, koska upeat vanhat bonsait maksavat omaisuuksia, mutta samaa estetiikkaa mukailevan kokedaman saa paljon edullisemmin. Kasvit myös viihtyvät ja kasvavat hyvin sammalpallossa kunhan ne muistaa upottaa pari kertaa viikossa veteen ja puristella ylimääräisen veden pois.Mikäli pieni terapiasessio maistuisi sinullekin, suosittelen olemaan yhteydessä Opuntiaan ja kysymään kokedamakurssia. Jos taas mieluummin ihastelet muiden tekeleitä, niin niitä löytyy valmiina liikkeestä. Kiitos vielä Opuntia ja blogisiskot mukavasta ja rentouttavasta illasta!

Kukkakauppa Opuntia
Hämeenpuisto 31, Tampere
Aukioloajat: arkisin 10-18, lauantaisin 10-15, 
sesonkeina myös sunnuntaisin

14 kommenttia

 1. Ihan parasta terapiaa, rakastan viherkasveja. Tuollaiselle kurssille olisi kyllä mahtavaa päästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Tulet sitten seuraavalla kerralla mukaan. :)

   Poista
 2. Ihastuttava liike! Täytyykin laittaa nimi muistiin, Tampereella taas välipäivinä kun vierailemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä. Opuntia on jokaisen viherkasviharrastajan unelmapaikka! :)

   Poista
 3. Kuinka kauniita kasveja ❤ aivan ihana liike! ja kurssi vaikuttaa tosi kiinnostavalle. Teillä on varmasti ollut todella kivaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opuntia on kyllä ihana, pieni liike. Suosittelen poikkeamaan. :)

   Poista
 4. Siis niin ihanan näköistä, en kestä! <3 Olen pitkään miettinyt kokedaman tekemistä omaan kotiin, mutta olen vähän huolissani, että kastelu unohtuisi - pitäisi siis keksiä sellainen kasvi, joka viihtyy sammalpallossa muttei kuitenkaan vaadi kovin usein vettä. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös esim. kaktuksesta voi tehdä kokedaman ja se kestää vähän kuivuutta. Opuntiasta saa varmasti vinkkejä vähän laiskemmankin kastelijan kasvivalintoihin. :)

   Poista
 5. Ilta oli todella mukava ja tuli tarpeeseen. Kiitos myös sulle seurasta. <3

  VastaaPoista