Kuoseja, kuoseja

Olette kenties huomanneet, että meillä tykätään kuoseista tekstiileissä. Itse kiinnitin asiaan huomiota oikeastaan vasta sitten, kun tutkiskelin ottamiani kuvia vähän tarkemmin. Erilaisia kuoseja meillä on varsinkin olohuoneessa. Mielestäni kokonaisuus on näin mielenkiintoinen, mutta ei kuitenkaan liian levoton.


Olohuoneen seinät ovat maalattu himmeän vihreänharmaalla maalilla. Yksivärinen pohja antaa hyvän pohjan leikitellä tekstiileillä. Tekstiileiden valinnassa olen pysynyt pääasiassa kolmessa eri värissä: vihreässä, sinisessä ja valkoisessa. Suosikeissani. Kun väripaletti on hallittu, tuntuu siltä, että kuositkin toimivat paremmin yhteen.


Olohuoneemme kuosit ovat pääasiassa aika yksinkertaisia ja skandinaavisia. Sohvalla olevassa Marimekon Tiiliskivessä ja Adoran mustavalkoisessa tyynyssä on yksinkertaisia viivoja, kun taas sinivalkoisissa verhoissa on rennompaa viivojen leikkiä. Itseneulomassani tyynyssä on taas selkeää kuviota, joka mielestäni sopii yksinkertaisten viivojen seuraan.


Vitriinissäkään ei ole kuoseja unohdettu. Sieltä löytyy joukko vanhoja keräilyaarteitani. Myös sielläkin värimaailma on hillitty ja klassisen sinivalkoinen. Kukkakuoseja on helppo yhdistää raitojen ja ruutujen kanssa, joten Arabian Malva-astiat eivät näytä yhtään hassummalta tekstiilien seurassa. Tästä tulikin mieleen, että kevääksi voisi olla kiva löytää sohvalle kukkakuosinen tyyny neulomani villatyynyn tilalle.

Tykätäänkö teillä kuoseista vai oletko enemmän yksiväristen tekstiilien kannattaja?

Mukavaa loppuviikkoa! :)

6 kommenttia

 1. Mä tykkään kans kuoseista tekstiileissä, tapeteissa ja astioissa. Mut liikaa niitä ei saa kuitenkaan olla ettei tule sekavaa.

  VastaaPoista
 2. Isot pinnat haluan pitää yksivärisinä. Pienemmät pinnat tyynyt ym saavat olla värikkäämpiä.

  VastaaPoista
 3. Kuosit ovat kivoja, olen vaan kovin varovainen yhdistämään erilaisia kuoseja. Enemmänkin yritän keskittyä erilaisten materiaalian yhdistämiseen. Mutta, tykkään tavastasi yhdistää erilaisia kuoseja ja sopivat hyvin samaan tilaan. Erityisesti nyt ihastelin tuota tyynyä nojatuolilla, kaunis (onko juurikin sinun neulomasi?).
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 4. Kyllä kiitos :) Tyynelässä saa olla kuoseja - etenkin tapeteissa. Voi olla kahta erilaistakin samassa huoneessa. Kaupunkikodissa oon tykännyt pitää minimalistisempaa tyyliä. Nyt vaan tässä kuvia katsoessa mietin, että onnistuu se rauhallinen fiilis noinkin, kun sen taitavasti osaa. Teillä on tosi eteerinen ja tyylikäs tunnelma, vaikka kuoseja onkin erilaisia.

  <3

  VastaaPoista
 5. Komppaan edellistä kommentoijaa. Kuoseillakin tosiaan voi luoda rauhallisen ja seesteisen tunnelman kun sen osaa. Taitava olet yhdistelemään erilaisia kuoseja.

  VastaaPoista