3 x kaikkien aikojen paras kirppislöytö

 
Nyt olisi taas kuukausittaisen blogihaasteen vuoro. Tässä kuussa aihe oli todella herkullinen - nimittäin ne kaikkien aikojen parhaat kirppislöydöt! Haasteen ilmoille heitti Kaisa No Home Without You-blogista ja se kuuluu näin:

"Mitkä ovat parhaat ja rakkaimmat kierrätyslöytösi? Esittele 3-5 kotisi kirppishelmeä ja listaa mielestäsi paikkakuntasi parhaat
2nd hand -paikat!"

Omia suosikkejani tuli mietittyä jokunen tovi, koska kirppiksiltä on vuosien saatossa lähtenyt mukaan paljon ihanaa tavaraa. Lopulta päädyin kolmeen tavaraan, jotka kaikki ovat huonekaluja. Tässä tulee valintani:


1. Askon lipasto

Tämä lipasto on saanut ehkä eniten tykkäyksiä ja kommentteja kaikista kirppislöydöistäni - eikä ihme! Se on todella ihana myös omasta mielestäni. Tämän lipaston paikalla oli ennen ikealainen lipasto, mutta halusin sen tilalle jotain paremmin talon aikakauteen sopivaa. Sen oikean etsimisessä meni lopulta muutama kuukausi, mutta etsintä kannatti todellakin.

          90 €, Tori.fi


2. Svenska Möbelfabrikerna yöpöydät

Myös makuuhuoneesta lähti lastulevyä kiertoon, kun päädyin hankkimaan sinne uudet vanhat yöpöydät. Näidenkään etsintä ei ollut helpoimmasta päästä, kun halusin nimenomaan kaksi samanlaista. Usein vastaan tuli kerralla vain yksi sopiva ja myöhemmin toisen samanlaisen löytäminen olisi saattanut olla mahdoton tehtävä. Nämä ruotsalaiset yöpöydät ovat täyttä puuta ja ne ihastuttaa keveällä muotoilullaan. Kahden tasonsa ja pienen laatikon ansiosta ne ovat myös käytännössä todella hyvät! Nämä yöpöydät matkasivat meille Matkahuollon avustuksella vähän kauempaa.

          yhteensä toimituskuluineen 200 €, Skandidesign.fi


3. Liinavaatekaappi

Tätä kolmatta löytöä ei voi varsinaisesti sanoa kirppislöydöksi, kun se löytyi sukulaisten nurkista. Olin ihastellut tätä kaappia jo muutaman vuoden siellä varastossa, kunnes rohkenin tiedustella, joutaisiko se kenties meille. Onneksi kaapille ei ollut muilla tarvetta, joten sain sen koristamaan meidän työhuonetta. Nyt kaappi kätkee mm. ison kasan askartelutarvikkeita.

          0 €, appivanhemmilta

Muut suosikit

Näiden lisäksi suosikkilöydöikseni voisin mainita jo SPR:n Kontin kanssa yhteistyössä tehdyssä postauksessa mainitsemani Malva-astiat ja tiikkikehyksisen peilin.

Lempikirppikseni

Mistä niitä parhaita löytöjä sitten tekee? Itse tykkään tehdä ostoksia paljon myös nettikirppiksiltä, koska varsinkin huonekaluja etsiessä niiden valikoima on useimmiten parempi kuin livekirppiksillä. Toisaalta taas mikään ei voita livekirppisten tunnelmaa. Tässä omat suosikkini löytöjen tekemiseen:

- Tori.fi
- paikalliset Facebook-kirppikset
- SPR Kontti, Tampere


Ensi kuun puolella Kaisa tekee koosteen meidän bloggareiden parhaista löydöistä ja suosikkipaikoista tehdä löytöjä. Odotan jo innolla, mitä kaikkea ihanaa muut ovat löytäneet! Tämän lisäksi poimin mielelläni talteen listan suosikkikirppiksistä, jos vaikka joku viikonloppu tai viimeistään lomalla pääsisi tekemään vähän pidemmän kirppiskierroksen. Yritän myös muistaa vinkata täällä, kun postaus on luettavissa.

Olisi myös mielenkiintoista kuulla, mikä on sinun paras kirppislöytö tai mitä toivoisit juuri nyt löytäväsi kirppikseltä?

12 kommenttia

 1. Olet tehnyt kyllä hyviä löytöjä. Ja, tuo keittiön laatikosto on kyllä hieno, ihaillut useasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo keittiön lipasto oli kyllä hyvä löytö. Vastaavia liikkuu harvoin. :)

   Poista
 2. Upeita löytöjä – etenkin yöpöytä sykähdytti. Nyt tietty mietityttää, miksi itseltä puuttuu se geeni että bongaisi ihanuuksia kirppikseltä. Kauniita esineitä ja ihanaa "uusiokäyttöä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Löytöjen tekeminen vaatii mielestäni "harjoittelua". Mitä useammin käy kirppiksillä, niin sitä paremmin oppii tekemään löytöjä niiltä. Lisäksi blogeista saa vinkkejä ja inspiraatiota löytöjen tekemiseen. :)

   Poista
 3. Upeita löytöjä! <3
  Joskus on tuuria matkassa kun löytää huonekaluja hyvässä kunnossa. Useasti ne ovat niin kurjassa kunnossa ja huonosti pidettyjä että ihan sydäntä raastaa miten ne siihen kuntoon ovat päässykin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Totta, ikävän usein vanhoja huonekaluja on kohdeltu kaltoin. Nämä yksilöt ovat onneksi pääosin hyvässä kunnossa, vaikka niistäkin löytyy pikkuvirheitä. :)

   Poista
 4. Todella hienot kalustelöydöt! Tuo Askon lipasto on niin upea!

  VastaaPoista
 5. Mä vaan tykkään ihan hirveesti teidän makkarin fiiliksestä, yöpöytineen kaikkineen♡

  VastaaPoista
 6. Ihania löytöjä! Kyllä ne huonekalut itselle ainakin on niitä ihanimpia ja myös vaikeimpia löytöjä.. Tori.fi -sivustoa selailen joskus, mutta vaikka löytyisikin se täydellinen kaappi tai muu kaluste, on ongelmana usein kuljetus.. Peräkärry on haavelistalla :). Toisaalta tuo meidän farmari syö kyllä kiitettävästi kaikkea vähän pienempää :)..

  VastaaPoista
 7. Todella upeita löytöjä, ihan kaikki <3

  VastaaPoista
 8. Tuo näkymä teidän keittiöstä on vaan niin täydellinen.
  Hienoja aarteita muutenkin.

  VastaaPoista