Seitsemän vuoden projekti

Jotkut projektit ottavat vähän enemmän aikaa kuin toiset. Olemme asuneet tässä talossa jo kohta seitsemän vuotta, mutta vinttiin johtavat portaat ovat olleet lähes koko sen ajan ilman kaidetta. Kun remontti eteni vinttiin, poistimme ruman kaideviritelmän viemästä tilaa portaikosta. Näin saimme jokusen sentin lisää tilaa kuljettaa tavaraa sisään ja ulos. Tarkoitus oli laittaa uusi kaide tilalle heti, kun remontti valmistuisi. Mutta toisin kävi.


Nyt jokunen päivä sitten isäntä sai yhtäkkiä päähänsä, että tänään on se päivä, kun kaide asennetaan. Hän kipaisi kauppaan, osti kaidepuun ja kiinnikkeet. Ohjeeksi olin antanut, että valitse jotain hyvin perinteistä. Kotiin palattuaan ei sitten mennytkään enää kovin montaa minuuttia, kun kaide olikin jo asennettu. Joissain asioissa suunnitteluun menee vain kauemmin kuin toteutukseen.

 
Itse olen tottunut kulkemaan meidän portaita ilman kaidetta - yleensä vielä iso kasa tavaraa sylissäni. Nyt on tottumattomampienkin kulkijoiden mukava kulkea näissä portaissa, kun kaiteesta voi ottaa tukea. Tuleepa kaiteesta vielä jotekin viimeistellympi ilme.

Edelleen on kuitenkin ratkaisematta, mitä tuolle portaikon seiniä peittävälle palapelille tehdään. Nyt seinät on peitetty useilla pienillä lastulevyn palasilla aiemminpien asukkaiden toimesta ja vaikutelma on todella epäsiisti. Itse näkisin tässä vaikka sormipaneelia, mutta se onkin toinen juttu, että kuka leikkaisi paneelit mukaillen portaiden muotoja. Toivon kuitenkin, että tässä projektissa ei menisi toista seitsemää vuotta.

Aurinkoista sunnuntaita!

6 kommenttia

 1. Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni rintamiestalossa. Minun huoneeni oli yläkerrassa. Koskaan en kokenut kaiteelle tarvetta. Mutta jos sellainen siellä olisi niin varmaan sitä käyttäisin. Noin se joskus vain menee.

  VastaaPoista
 2. Joskus on hyvä antaa asioille aikaa :D Sormipaneeli sopisi upeasti tuohon käytävään.

  VastaaPoista
 3. Täällä on asuttu reilu kahdeksan vuotta ja kaide myöskin puuttuu edelleen. Saa nähdä tuleeko meille kaidetta koskaan.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Meillä on vasta neljäs asuinvuosi menossa ilman kaiteita portaikoissa. Ylös ja kellariin voivat kokemattomimmat kontata. :) Ehkä ne muutaman vuoden päästä saadaan asennettua.

  VastaaPoista
 5. Me ollaan asuttu taloa viisi vuotta, eikä ole kaidetta vielä näkynyt. Olen kanssa niin tottunut olemaan ilman. Vanhemmat vieraat sen puutteesta aina motkottavat. :D

  VastaaPoista
 6. Välillä asiat tuntuu junnaavan, mutta hyvin suunniteltu on yleensä myös hyvin tehty. Hieno kaide ja lopputulos <3

  VastaaPoista