Tavallista arkea

Vaikka blogikuvistani voisi saada toisenlaisen kuvan, niin meilläkin eletään ihan tavallista lapsiperheen arkea. Välillä on sotkua, likaa ja tahmatassujen jälkiä siellä täällä. Teemme aina loppuviikosta kevyen viikkosiivouksen ja silloin tällöin vähän kattavamman siivouksen, jonka jälkeen pyrin ottamaan blogikuvat. Järjestys kun ei pysy kauhean kauaa hyvänä, enkä jaksa tai edes halua koko ajan huomautella sinne tänne jääneistä leluista ja tavaroista. 

 
Maaliskuun blogihaasteena Char & the City-blogin Carita haastoikin meidät ottamaan behind the scenes-kuvia ja kuvaamaan sitä perus arkikaaosta, jota useimmista kodeista löytyy. Otin haasteen mielelläni vastaan, vaikka yleensä tykkäänkin ottaa ja katsella kauniita, sopivasti stailattuja kuvia. Otin nämä kuvat viime sunnuntaina. Olimme järjestelleet tavarat paikoilleen ja tehneet viikkosiivouksen perjantaina.

Torkkupeitot eivät valu kauniin huolettomasti sohvalta alas ja tyynyt eivät ole pöyhitti paikoilleen, vaan ne ovat jääneet käytön jälkeen niille sijoilleen ja toimivat kissan pehmeänä petinä. Muutenkin sohva näyttää vähän rähjääntyneeltä, kun selkänojatyynyjä ei ole muotoiltu. Normaalisti blogikuvia ottaessani asettelisin ainakin tyynyt kauemmin. Kissan ehkä antaisin jatkaa uniaan peittojen päällä.Sohvapöydällä ei ole kaunista asetelmaa tai tuoreita kukkia, vaan lapsen lelut ja kirjat ovat vallanneet sen. Löytyypä pöydältä myös aamuinen teekuppi. Sohvapöydän alataso pursuilee lehtiä ja lapsen piirustuksia. Yleensä blogikuvia varten siivoisin lelut paikoilleen tai siirtäisin ainakin pois kuvasta, järjestäisin lehdet pinoihin ja veisin teemukin pois.


Työhuoneen lattialla on kori, jossa puhtaat pyykit odottavat silittämistä. Korissa on mm. ihania Marimekon silkkipaitoja. Näiden lisäksi lattialle peilin alle on unohtunut kameran akun laturi. Jokunen lelukin näyttää olevan lattialla ja Legot on nostettu kaapin päälle. Kauniita blogikuvia varten nämä tavarat täytyisi laittaa paikoilleen ja imuroida matto kissankarvoista.

Tätä postausta kirjoittaessa näkymä on nytkin hyvin samanlainen. Tykkään kuitenkin järjestyksestä ja siitä, että kotona on puhdasta, joten pyrin pitämään kodin perussiistinä. Kun siivoaa säännöllisin väliajoin ja tavaroille on omat paikkansa, niin pienen kaaoksen saa selätettyä jokusessa minuutissa ja kehtaa avata pienellä varoajalla tuleville vieraille oven.

Mukavaa iltaa!

6 kommenttia

 1. Mukava postaus, tavallista arkea kun me kaikki elämme, sotkuinemme!
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Tuskin kenenkään koti on kokoajan kuin sisustuslehdestä. :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Totta tosiaan, miksi en ole älynnyt säilöä noita muumi hahmoja muumi-peltirasiaan. 😀 Mahtavaa! -Sue

  VastaaPoista
 3. Ihailtavan siistiä noin "sotkuisenakin" :) Minä olen aina ollut sellainen ihminen, jolta tavarat jäävät juuri siihen, mihin nyt milloinkin sattuvat kädestä putoamaan. Siksi kotimme siisteys onkin sellaista vuoristorataa: ensin sotken, sitten siivoan kunnolla, sitten taas sotken, sitten taas siivoan kunnolla.. jne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aika tarkka järjestyksen kanssa. Täytyy tunnustaa, että rimaa on täytynyt laskea lapsen myötä. :D Ei meillä siltikään ole kovin usein ihan kamalaa kaaosta, vaikka omissa silmissä se siltä välillä tuntuukin.

   Poista