Arjen ylellisyyttä


 "Sisustusblogien kevyeen kuvavirtaan on helppo uppoutua ja monesti lukijoita kiehtookin blogeista saatavat vinkit. Viime kuukauden arkiteeman inspiroimana, haastan bloggaajat kertomaan mitkä asiat tekevät heidän arjestaan ylellistä. Sillä kauniit kuvat eivät ole pelkkää kulissia vaan myös osa oikeaa elämää. Uskon, että joukolta sisustus- ja lifestylebloggaajia irtoaa parhaat vinkit arkisen elämän kohentamiseen pienillä iloa ja onnea tuovilla asioilla."

Tällaiset saatesanat saimme tällä kertaa huhtikuun haastepostaukseen Jaanalta At home-blogista. Ajattelin tarttua haasteeseen nyt, vaikka hieman myöhässä olenkin.

Kuten Jaana saatesanoissa toteaa, ylellisyys voi olla myös pieniä iloa ja onnea tuovia asioita. Minä en kaipaa elämääni kultaa ja kimallusta, vaan minulle arvoa tuovat aivan muut asiat, kuten oma perhe ja ystävät. Elämä on opettanut paljon jo tähän ikään mennessä ja sivusta on tullut nähtyä, kuinka raha ei tuo onnea, eikä sillä saa kaikkea. Onni onkin mielestäni enemmin niissä arjen pienissä iloissa ja hetkissä. On myös hyvin raskasta elää pelkästään viikonloppuja ja lomia odottaen, joten omasta arjesta olisikin hyvä tehdä mielekästä ja sellaista kuin sen itse oikeasti haluaisi olevan.


Tästä meidän pienestä ja vaatimattomasta rintamamiestalosta ei ensimmäisenä tule mieleen ylellisyys. Rohkenen kuitenkin väittää, että sitä löytyy myös tästä talosta. Arkisin minut saa iloiseksi mm. tuoreet kukat maljakossa, puhdas koti, jonkun muun valmistama ateria ja omat rauhalliset hetket lapsen mentyä yöunille. Ylellisyyttä arkeemme tuo myös kellarin kylpyhuone saunoineen, jota on tullut kuvattua harmittavan vähän tähän blogiin. 

Kiireisen arjen keskellä mielestäni onkin kaikkein parasta lämmittää oma puusauna ja nauttia kunnon löylyistä. Saunan lämmössä rentoutuu ja unta ei tarvitse etsiä kauaa löylyttelyn jälkeen. Parasta on myös välillä laittaa kunnon vaahtokylvyt poreammeeseen. Näistä saan nykyään nauttia yksin harmittavan harvoin, koska useimmiten kylpyseurana on kolmivuotiaamme, joka rakastaa kylpemistä yli kaiken! Tämä kylpyhuone onkin se pieni pala ylellisyyttä muuten tässä hyvin tavallisessa kodissamme. Perheen lisäksi tietenkin.

3 kommenttia

  1. Näin väliaikaisesti saunattomana, remontin vuoksi melko siivottoman rintamamiestalon asukkina samaistun ihan täysin. Silloin, kun saunaan pääsee (olkootkin se jonkun muun) se on melkoista luksusta. Monen vuoden vuokralaisena asumisen jälkeen ylelliseltä tuntuu kyllä sekin, kun pääsee valitsemaan värejä, laattoja ja keittiökalusteita ihan omaan taloon. Vaikka talo ei suuren suuri ja hohtavan uusi olekaan!

    VastaaPoista
  2. Oi, kylpyamme/poreamme on aivan ihana asia!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, juuri näin! Ei sen ylellisyyden tarvitsekaan näkyä mihinkään, se tulee niistä hetkistä. Oi olisipa meilläkin kylpyamme..! :)

    VastaaPoista