Karkulainen

Lauantaina iltapäivällä meille sattui yksi lemmikin omistajan pahimmista painajaisista - kissamme Elsa katosi. Elsa on joskus aiemminkin päässyt livahtamaan oven raosta tai rimpuillut itsensä vapaaksi valjaista, mutta on aina pysynyt omassa pihassa. Tällä kertaa katoamisen huomaamiseen meni hetki, ehkä vartti, emmekä onnistuneet löytämään kisua pihan tutuista piilopaikoista. Hyvin pian ymmärsimmekin, että nyt on tosi kyseessä. Elsa on kadonnut.

Loppupäivä meni kuin sumussa. Huoli oli todella suuri. Elsa ei ole tottunut ulkoilemaan vapaana ja lähellä menee hyvin vilkkaasti liikennöity autotie. Oli hyvin lämmin ja pitkään jatkuneen kuivuuden jälkeen vettä on tuskin löydettävissä mistään. Mieleen tuli väkisinkin synkkiä vaihtoehtoja - entä jos?


Etsimme kisua isännän kanssa vuorotellen lähistöllä. Kerroimme katoamisesta myös naapureille, jotka auttoivat etsinnöissä. Jaoimme katoamisilmoituksia postilaatikkoihin sekä kiinnitimme niitä valopylväisiin ja ilmoitustauluille. Lisäsin katoamisilmoituksen kaikkiin Facebookissa löytämiini kadonneiden lemmikeiden ryhmiin, ilmoitin katoamisesta löytöeläintaloon ja naputtelin ilmoituksen Karkurit-sivustolle. Laitoimme pihalle kisun vessan ja käyttämäni mekon levittämään tuttuja hajuja. Pidimme ulko-ovea auki.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä en osannut nukkua ja olla toimeton, joten kävelin pitkin naapurustoa ja valvoin. Sainpa naapuristamme jopa etsintäapua keskellä yötä. Onni on hyvät naapurit! Sain nukuttua vain parin tunnin ajan ja seuraavana päivänä olo oli entistä kurjempi huolen kasvaessa suureksi möykyksi. Tilanne tuntui epätoivoiselta. Hankimme jopa loukun - kaikki keinot oli kokeiltava!


Maanantain vastaisena yönä uni tuli jo paremmin valvotun yön ja huolen aiheuttaman väsymyksen takia. Heräsin silti yöllä ja kävin huhuilemassa karkulaista. Ei vastausta. Ei yhtä ainoaa vilausta. Oman kissan sijaan törmäsin useasti vieraaseen kissaan, joka pyöri koko ajan alueellamme. Mietin, voisiko se olla yksi syy, että Elsaa ei näy. Oliko tullut reviirikiistaa tai pelkäsikö Elsa jossain piilossa vierasta kulkijaa.

Tänään maanantaina aamulla oli pakko alkaa valmistatua töihin. Sadekuuron tauottua aamutoimien lomassa kiersin taas pihan ja huomasin tassunjäljet kisun vessan vieressä. Ketään ei kuitenkaan näkynyt missään. Palasin epätoivoisena jälleen kerran sisälle. Jätin ulko-oven auki. Ajattelin, että se saisi olla sen aikaa auki, kun olemme vielä kotona. 

Hampaita pestessä yhtäkkiä kuistilta kuului tutun oloinen hento ääni "miuu miuu". Katsoimme isännän kanssa toisiamme hyvin epäuskoisina. Voisiko se olla? Olihan se! Elsa oli löytänyt kotiin hyvinvoivana! Pieni karkulainen sai heti paljon haleja, rapsutuksia ja tietenkin mahansa täyteen herkkuruokaa. Silmäkulma punoitti hitusen ja päässä oli öljyläikkä. Missä pieni on oikein ollut. Sen kun tietäisi. Tärkeintä kuitenkin on, että hän taas turvallisesti kotona. Onnenpäivä. <3

***

Jos lemmikkisi katoaa, etsintäohjeita ja apua saat tarvittaessa täältä:
Suosittelen lukemaan ohjeet varmuuden vuoksi vaikka heti, niin pahimman sattuessa osaa toimia oikein.

Lämmin kiitos vielä kaikille etsinnöissä avustaneille ja hengessä mukana olleille!

P.S. Kuvat vanhoja suosikkeja. En vielä tohtinut pyytää kisua poseeraan, vaikka tekeekin sen aina mielellään.

20 kommenttia

 1. Olen niin onnellinen, että Elsa löysi tiensä takaisin kotiin <3 Huoli pienestä oli varmasti valtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin oli! Onneksi tällä tarinalla oli onnellinen loppu. <3

   Poista
 2. Onneksi Elsa löysi takaisin kotiin! <3

  VastaaPoista
 3. Huh. Onneksi Elsa tuli kotiin <3
  Ihan hirvittävä tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Olin huolesta sekaisin. Onneksi karkumatka päättyi onnellisesti <3

   Poista
 4. Voi onnea, että Elsa löytyi <3 Tiedän niin tuon tunteen, meillä karkasi Osku-kissa reilu kuukausi sitten, ja toissapäivänä saimme karkulaisen kotiin. Kyllä noiden otusten kanssa saa välillä olla huolesta mykkyrällä!

  Ihana, uusi löytö tämä sinun blogisi! :)

  riippumattomammaksi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että teidänkin karkulainen löysi kotiin! <3 Kiva, kun löysit tänne. :)

   Poista
 5. Voi, ihanaa kun karkumatka päättyi onnellisesti ❤️

  VastaaPoista
 6. Voi pientä! Uskon, että on ollut rankkaa odottaa, missä karkulainen on. Onneksi palasi takaisin! Meillä myös Sanelma pääsi kaupungin kodissa karkuun kesän ensi viikoilla; vieressä vilkkaasti liikennöity katu, joten siinä oli pelkoa kerrakseen, miten käy. Onneksi karkulainenkin oli pelästynyt ääniä niin, että oli jäänyt pihassa olevan auton alle kyyhöttämään - ja sieltä se löydettiin, kun oli ensin kierretty naapurin pihat ja lähimetsiköt läpi ;)

  Ihania kesäpäiviä sinulle - ja tietenkin tarinan sankarille Elsalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, teilläkin on ollut jännittävä tilanne! Onneksi meidän molempien kisut on nyt turvassa kotona. <3 Ihania kesäpäiviä teillekin! :)

   Poista
 7. Voi kuinka mahtavaa kun ihana Elsa palasi kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, huoli oli kova! Onneksi kaikki nyt hyvin. <3

   Poista
 8. Ihanaa kun kisuli tuli kotiin suht kunnossa.
  Lemmikeistä on kova mures, jos ne häviävät.
  Meillä oli kerran pikku Rufus pari tuntia hukas, hävis isännän silmien edestä, oltiin varmana että kettu nappas. Onneksi se ilmestyi kotiin, samoin mekin hyväiltiin sitä ja sai myös herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä nämä eläinystävät aiheuttavat huolta. Onneksi teilläkin karkumatka päättyi onnellisesti. <3

   Poista
 9. Huh! Ihan tippa linssissä luin tarinan loppuun. Meillä katosi kerran mökillä kissa 4 vuorokaudeksi. Jaoimme lyhtypylväisiin ilmoituksia ja lopulta joku etäisempi naapuri soitti että heidän vajansa alla asuu sellainen kissa. Haimme kissan kotiin (vaikkakin hiukan se oli haasteellista; kissa oli jotenkin villiintynyt) Mutta sen jälkeen kisusta tuli oikea sylikissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tekin saitte kisun kotiin. Nämä eläinystävät aiheuttavat välillä huolta, kun ovat niin rakkaita. <3

   Poista
 10. Ihana kissa :) Onneksi tarinalla oli onnellinen loppu!!!

  VastaaPoista