Kengät järjestykseen

Muutama viikko sitten kyllästyin kompastelemaan kenkiin aina sisälle tullessani tai kulkiessani kuistin kautta yläkertaan. Ensiavuksi hain kellarista pienen kenkätelineen, mutta hyvin pian tuli todettua, että se ei riitä yhtään mihinkään. Mielestäni meillä ei ole erityisen paljon kenkiä. Kuitenkin niitä on jokaisella muutama pari, kun näillä leveysasteilla pitää pystyä varustautumaan jos jonkinlaiseen säähän. Varsinkin syksyisin ja keväisin tuntuu siltä, että esillä saa olla niin lämpimät talvikengät kuin kevyemmät kulkineet, kun sää voi vaihtua nopeastikin ja koko ajan ei jaksa olla siirtämässä kenkiä kausisäilöön ja pois sieltä.


Kun pieneen kenkätelineeseen ei saanut mahdutettua tarpeeksi kenkiä, aloin etsiä vaihtoehtoja. Se ei ollut todellakaan helppoa, koska pieni tila ja matalalla olevat ikkunat asettivat omat haasteensa. Mielessä kävi jo, että täytyykö taas tehdä itse, kun sopivaa ei löydy millään. Olemmehan olleet erityisen tyytyväisiä itse tehtyyn eteisen kaappiin, joka kätkee sisäänsä mm. takit, asusteet, useimmin käytetyt työkalut ja jopa imurin. Tällä kertaa kuitenkin halusin päästä helpommalla ja ahkeran etsinnän jälkeen sopiva säilytin löytyi IKEA:sta.Ostin sieltä PS-sarjan metallikaapin. Kaapissa oli myös ovet, mutta ajattelin niiden tekevän kaapista liian vaikean käyttää, joten jätin ne kiinnittämättä. Jos kaapista olisi tarvinnut aukoa ovia, tilassa olisi ollut todella ahdasta. Tämän lisäksi luulen, että kengät olisivat edelleen lojuneet lattialla, kun ovien avaaminen olisi ollut liian kova suoritus. Nyt parin viikon testauksen jälkeen olen todennut kaapin sopivan oikein hyvin tähän käyttöön, vaikka se ei varsinaisesti olekaan tarkoitettu kenkien säilytykseen. Jossain vaiheessa voisi vielä laittaa hyllyille palat terassimattoa, mutta metallinen hylly tuskin ottaa itseensä niin helposti liasta ja kosteudesta.


Kaapin päällä asustaa tällä hetkellä joukko kilpipiilean poikasia. Kun illat hämärtyy vielä lisää, sen päälle voisi olla kiva nostaa lyhty kynttilöineen. Muutenkin taso sopii hyvin kaikenlaisten asetelmien tekoon ja sen päälle on mukava laskea tavarat käsistä kotiin tullessa. Hankin myös korin lattialle kaapin viereen, jonne sujahtaa kätevästi perheen pienimmän asusteet ja muut aarteet. Nyt niillekin on paikka. Nyt saan taas nauttia järjestyksestä!

7 kommenttia

 1. Tosi kaunis ratkaisu kenkien säilyttämiseen. Ihana Elsakin siellä kurkistelee <3

  VastaaPoista
 2. On hyvin tilaa kengille. Totta että ovet olisivat tiellä, ja kengät lattialla.
  Meillä on kans toi sama ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tämä kaappi toimii tarkoitukseensa oikein hyvin. Ovissa on oma hankaluutensa. :)

   Poista
 3. Voi että miten toimiva ratkaisu :)
  Meillä kenkiä säilytetään vanhassa isossa pärekorissa. Muuten ihan mukava ratkaisu paitsi silloin kun haluaa löytää jotkut tietyt kengät. Silloin saa kaivaa kaikki kengät korista että löytää ne oikeat 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä toiminut meillä hyvin jo muutaman viikon. Kaappiin mahtuu yllättävän paljon kenkiä. :)

   Poista
 4. Hyvä idea tuo Ikean metallikaappi ilman ovia! Meillä on ollut 7 vuotta Ikean kenkäkaappi ja nyt se alkoi yhtäkkiä sieltä täältä repsottaa. Olin myös ajatellut, että jos löytäisin jotakin ilman ovia kengille. Meille mahtuu korkeampikin, mutta syvyyttä ei saisi olla. EHkäpä osittain varastan ideastasi jotain:)

  VastaaPoista