Kun talo uutta sävyä sai

Viimeisellä kesälomaviikollani noin kolme viikkoa sitten päätin toteuttaa yhden jo vuosia mielessä olleen projektin. Päätin maalata talon sokkelin ja ulko-oven. Kellarin remontin yhteydessä teimme parannuksia myös sen ilmanvaihtoon ja sen myötä sokkeliin tuli uusia reikiä ja osa vanhoista peitettiin. Muuten niin hyväkuntoiseen sokkeliin tuli siis rumia betonipaikkoja, jotka loistivat kauas ollessaan vaaleampia kuin muuten keskiruskealla maalattu sokkeli. Tämän lisäksi valkoinen tylsä ulko-ovi oli alkanut kyllästyttään.


Uhmasin kovaa hellettä ja kiersin taloa pensseli kädessä auringon kanssa hieman eri tahtiin ja sain maalattua sokkelin yhden iltapäivän ja illan aikana. Tätä maalausprojektia edelsi sokkelin pesu vedellä ja maan lapioiminen jokusen sentin syvyydeltä sokkelin ympäriltä. Maalisävyksi valitsimme pienen pohdinnan jälkeen saman sävyn kuin peltikatossamme, eli tumman harmaan RR23. Kun sokkeli oli peittynyt maalin alle, siistimme sokkelin vierustan tuomalla sokkelin ympärille kiveä.Jotta talo ei näyttäisi liian modernilta ja tylsältä ulkoa päin, päätin piristää kokonaisuutta maalaamalla valkoisen perusoven. Minulla oli ollut jo pitkään haave ja päähänpinttymä punaisesti ovesta (kummallista kyllä, kun punainen ei todellakaan kuulu lempiväreihini!), joten punainen siitä tuli! Sävyksi valikoitui D109 Torppa, joka on kaunis aavistuksen ruskeaan taittava punainen. Mielestäni se on hauska väripari vihreän (TM 7622) laudoituksen kanssa ja loistaa kilpaa kuistin ikkunoilla olevien mummonpunaisten pelargonien kanssa.

Ennen. Lehtikuva: Kaisu Jouppi

Mielestäni tämä nopea maalausprojekti sai talon ihan uuteen loistoonsa. Vai mitä mieltä te olette?

16 kommenttia

 1. Maalaus piristää aina.Kiva tuli.

  VastaaPoista
 2. Kovasti olet puuhastellut. Hyvältä ja ryhdikkäältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä oma hommansa oli, mutta onneksi sokkelimaali oli niin peittävää, että yksi kerros riitti. :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää. Minkälaisen pohjatyön teit ovelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovessa oli todella hyvä maali ennestään, niin en tehnyt muuta kuin pesin oven huolella. Toivottavasti pysyy hyvänä näin, vaikka en tehnyt kummempia pohjatöitä. :)

   Poista
 4. Vihreän ja punaisen liitto. Hakevat toisiansa. Vastakkaisväreinä hivelevät silmää, vaikkeivät olekaan ihan perusvihreä ja -punainen kyseessä.

  VastaaPoista
 5. Hyvältä ja suorastaan tyylikkäältä näyttää! Häränverenpunaiseksi kälyni tuota nimitti, kun oman ulko-ovensa samalla värillä suti - ja on tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä kieltämättä tyylikäs lopputulos. Talo sai ihan uutta ryhtiä. :)

   Poista
 6. Tosi kaunis lopputulos. Meilläkin on punainen ulko-ovi ja rakastan sitä <3

  VastaaPoista
 7. Kaunis! Itse olen arponut punaisen ja sinisen oven välillä, mutta taitaa mennä maalaus ensi kesään. -Sue

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt alkaa olla jo aika kosteaa, että parhaimmat maalauskelit taitaa olla jo takana tämän kesän osalta. Toivottavasti osaat päättää hyvistä vaihtoehdoista. :)

   Poista
 8. Tuulentuvan Saara on lisännyt kommentin tekstiisi "Kun talo uutta sävyä sai":

  Hyvältä näyttää. Punainen ovi tekee ihmeitä. Itse olen myös fiiliksissä uusista ovista :) Sama päähänpinttymä ollut jo vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä vasta kauniit ovet onkin! Voisi olla kiva teettää meillekin joskus paremmin taloon sopivat, mutta ominaisuuksiltaan nykyaikaiset ovet. :)

   Poista