Habitare 2018 - pintaa syvemmälleMarimekko

Habitaren 2018 teema on Roots - Pintaa syvemmälle. Teemaan kuuluu alkuperä, aitous ja persoonallisuus. Mielestäni nämä tulivatkin hyvin esille messuosastoilla, joihin oli selkeästi panostettu. Osastot olivat kodikkaita, kutsuvan huonemaisia ja kodinomaisia. Värejä oli käytetty runsaasti ja yhdistelty rohkeasti. Väri-ilottelua tarjosi etenkin Hakolan osasto. Pinnalla oli edelleen harmaanvihreät. Esillä oli suurissa määrin myös greigeä, beigeä, ruskean sävyjä ja sinapinkeltaista. 


 Anno Collection

 Anouk Studio - Manuela Bosco

Asun

 AveriTapio Anttila Collection

Näiden lisäksi käsintehty rouhea keramiikka ja heinät olivat hyvin edustettuina. Puuta oli esillä todella paljon esimerkiksi erilaisina rimotuksina, tilanjakajina ja sormipaneeleina. Olipahan messuille tuotu jopa myös Asuntomessuilla nähdyt Hongan hirsimökit. Tapio Anttila Collectionin tuotteet olivat esillä upeissa puitteissa niin ikään Hongan kaksikerroksisessa talomaisessa tilassa, jossa pinnat oli käsitelty Osmo Colorin tuotteilla jättäen puun oman sävyn esille. Puu oli edelleen vaaleaa, vaikka tummien puulajien uudesta tulemisesta onkin ollut jo merkkejä ilmassa.

 Eimi Kaluste (sisustussuunnittelu Studio Piitulainen)

 Finarte Hakola

 Havi's

 Innolux

Messuilla mieleeni jäi etenkin kestosuosikkini Marimekon osasto. Siellä oli esillä tutut klassikkokuosit, kuten Unikko ja Tiiliskivi. Nämä kuosit ovat nyt saaneet uudet syksyiset väritykset. Ruskean eri sävyt näyttivät yhdessä erittäin hyvältä. Tämän lisäksi uudistunut Lundia ihastutti. Täytyy tunnustaa, että en ensin edes tunnistanut osastoa Lundiaksi. Tarkemman silmäyksen jälkeen tutut kalusteet sieltä löytyivät skarpissa mustan sävyssä. Uusi Lundian vitriini Arabian astioilla oli upea ilmestys. Pidin myös Innoluxin osastosta, jossa oli lempeä kodinomainen tunnelma ja upeaa Essi Peltosen taidetta.

 Honka Kontti (sisustussuunnittelu Maru Hautala)

 Miiko Design

Niimaar

Teemu Järvi


 Lundia

Kaikenkaikkiaan messut olivat mielestäni tänäkin vuonna todella onnistunut kokonaisuus. Mitään suuria elämyksiä ja uusia ihmeellisiä asioita ne eivät tällä kertaa tarjoilleet ainakaan tällaiselle intohimoiselle sisustusharrastajalle, joka seuraa sisustustrendejä useampien kanavien kautta. Suosittelen kuitenkin lämpimästi pistäytymään paikan päällä ja kokemaan itse Suomen suurimpien sisustusmessujen tunnelman. Messut ovat auki vielä sunnuntaihin saakka.

Joko kävit Habitaressa? Mikä ihastutti?

Ei kommentteja