Kuukausi jouluun

Havahduin eilen siihen, että nythän on enää kuukausi jouluun! Miten tämä syksy onkin mennyt näin nopeasti. Joulukuu on meidän perheessä aina hyvin kiireistä aikaa, kun joulukuulle osuu jouluisten menojen ja jouluvalmistelujen lisäksi useammat syntymäpäivät. Ensimmäiset ovat tulossa jo ensi viikonloppuna, kun juhlimme omaa nelivuotiastamme. Ajattelinkin siis aloittaa jouluvalmistelut jo tänä viikonloppuna ja näin lyhentää joulukuun tehtävälistaa.


Jouluun ja joulukuisten syntymäpäiviin valmistautumiseen kuuluu lahjojen hankkiminen. Tuskin kukaan on voinut olla huomaamatta, että tällä viikolla on vietetty Black Fridayta ja useassa kaupassa jopa koko viikon kestävää Black Weekiä. Itse suhtaudun tällaiseen kulutusjuhlaan vähän ristiriitaisesti. Hyvät tarjoukset saavat ihmiset helposti ostamaan kaikkea tarpeetonta, kun kerta halvalla saa. Toisaalta hyvin hintatietoisena kuluttaja en voinut olla täysin hyödyntämättä loistavia tarjouksia ja hankkia lahjoja valmiiksi. Tällaisten kulutusjuhlien yhteydessä haluaisinkin siis unohtaa vastakkainasettelun. Mielestäni olisi parempi keskittyä siihen, mitä ostaa ja miksi ostaa. Mielestäni ei ole väärin hyödyntää loistavia tarjouksia tavaroiden kanssa, jotka olisi hankkinut joka tapauksessa. On siis hyvä pitää pää kylmänä ja ostaa vain tarpeeseen. Tämän lisäksi olisi hyvä valita ostoskoriin tuotteita, jotka ovat ekologisia, eettisiä, ajattomia ja kestäviä. Eikä kannata myöskään unohtaa, että myös alennusmyyntien aikaan kirpputorit ja kierrätyskeskukset ovat auki.

Lempeää sunnuntaita!

4 kommenttia

 1. Juuri näin, on hyvä hyödyntää tarjoukset jos ne osuvat niihin muutenkin hankintalistalla oleviin tavaroihin, mutta tosiaan tälläisinä aleviikkoina tulee helposti ostettua myös niitä turhakkeita.

  Ihanaa sunnuntaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei turhalle roinalle, mutta kyllä kaikelle tarpeelliselle. Itse pyrin aleostoksille huomioimaan myös sen, että ostamani tuotteet ovat mahdollisimman ekologisia ja pitkäikäisiä. Onneksi vaihtoehtoja löytyy nykyään hyvin! :)

   Poista
 2. Kannatan sinua. Olen ostanut nykyään esim. joulukoristeita vain kynttilöitä. Vanhoja on kyllin, osa kaapissa ja osa esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, alennukset kannattaa hyödyntää tarpeellisiin hankintoihin. Jos kaapit jo pursuaa, niin kannattaa jättää tavarat kauppaan.

   Poista