Catio

Kesä on alkanut vauhdikkaasti ja vihdoin sain aloittaa myös oman lomani! Mökillä on tapahtunut yhtä sun toista ja näistä muutoksista ajattelin kirjoitella tänne lähipäivinä Sitä ennen voisimme kurkistaa meidän kisujen uudelle terassille eli catiolle. Tällainen pieni kissatarha on ollut suunnitteilla jo muutaman vuoden ajan, mutta lopulta toisen kissan saapuminen taloon sai projektin etenemään suunnitteluvaiheesta toteutukseen.


Kissatarhan rakentaminen alkoi lattian muodostavien laattojen asennuksella. Tämän jälkeen rakentui runko, johon asennettiin kestävä teräsverkko. Rungon pystytolppien kohdalle laitettiin vielä listaa varmistamaan verkon pysyvyys paikallaan. Kissatarhan toiselle sivulle rakennettiin palvelusväkeä varten ovi, jossa on salpa ja lukko. Sitten kissatarha sai vielä katon valokatteesta. Lopuksi kissatarhaan laitettiin vielä puisia kulkusiltoja ja makoilutasanteita, jotka on päällystetty terassimatolla. Vielä sinne olisi tarkoitus laittaa pieni puunkäppyrä kissojen raavittavaksi. Kulku kissatarhaan on kellarin kylppärin ikkunan kautta. Siellä on terassimatolla päällystetty lauta kulkusiltana. Terassimatosta kissa saa kynsillään hyvän otteen, joten sitä pitkin on helppo kiivetä ylös ikkunalle. Ikkuna poistettiin paikaltaan ja se korvattiin paksulla vanerilla, johon asennettiin kissaluukku. Tämä viristys on tarkoitus poistaa talveksi, koska ainakaan Elsa-kisu ei välitä ollenkaan talvella ulkoilusta. Tarkoituksena onkin, että kissatarha olisi käytössä lähinnä kevät-kesä-syksy-aikaan.


Kissatarha on otettu ilolla vastaan ja molemmat kissat ovat viihtyneet siellä erittäin hyvin. Vaikka tarha onkin pikkuinen, tuntuu siellä olevan molemmille kisuille riittävästi tilaa. Ainakin Elsa on sellainen ulkoilija, että tykkää lähinnä makoilla auringossa ja haistella ulkoilmaa, joten tällainen pienempikin catio ajaa hyvin sen asian. Itse taas tykkään siitä, että kissoilla on mukava ja turvallinen tapa ulkoilla.

Kuvissa meidän pieni arkajalka Mysti demonstroi kissatarhan toimintaa. :)

Mukavia kesäpäiviä! :)

2 kommenttia

  1. Catio näyttää oikein hyvältä ja Mystikin tyytyväiseltä.
    Aurinkoisia kesäpäiviä toivoen!

    VastaaPoista
  2. Oi tää on kyllä aivan ihana ja mahtava, että myös kisut tykkäävät <3

    VastaaPoista