Mökin maalaus

Voi kuinka ihanista kesäpäivistä ollaan saatu nauttia! Me ollaankin vietetty paljon aikaa mökillä. Viime viikolla olimme siellä putkeen yhteensä kolme yötä. Välillä puuhastelimme pieniä askareita ja välillä vain nautimme auringosta. Isommat projektit tälle kesälle on jo onneksi takana päin, kun mökin ulkomaalaus valmistui tämän kesän osalta. Nyt on siis enemmän aikaa pelkälle nautiskelulle.


Tavoitteenamme oli maalata mökistä kaksi sivua. Nämä sivut saavat päivän aikana suurimman osan auringonpaahteesta, joten olivat jo hyvin kulahtaneita. Kaksi muuta sivua ovat metsään päin ja varjossa, joten ne eivät olleet vielä päässeet niin kurjaan kuntoon. Nämä varjon puolen sivut odottavat hyvinkin maalauksen suhteen tulevia kesiä. Ennen maalausta purimme ulko-oven edessä olleen katoksen ja korvasimme sen pienellä ovikatoksella maalauksen jälkeen. Maalauksen yhteydessä kunnostimme yläkerran ikkunat, jotka olivat päässeet jo ihan liian huonoon kuntoon.
 
Mietin pitkään julkisivun väriä. Kovasti olisi houkutellut maalata mökki mustaksi, kuten nyt tuntuu olevan trendinä. Päädyimme kuitenkin pitämään mökin suurinpiirtein samassa perinteisessä punaisessa sävyssä kuin se olikin ollut. Mökki oli aiemmin maalattu perinteisellä punamultamaalilla ja sillä maalasimme sen nytkin, kun punamullan päällä ei oikein pysy muut maalit. Ovi sen sijaan sai ylleen vähän tummemman sinappisen keltaisen sävyn. Mielestäni mökki istuu oikein hyvin tänne maalaismaisemaan tässä värityksessä. Todennäköisesti ensi kesänä rakennamme mökin eteen terassin, johon mahtuu paikka kesäkokkailuille ja ruokaryhmälle.

 
Myös mökin sisällä on tapahtunut pieniä muutoksia. Niistäkin löytyy kuvia, mutta palataan tähän asiaan toiste. Nyt tekee mieli lähteä pihalle aurinkoon. :)

2 kommenttia

  1. Uusi maalipinta tekee rakennukselle ihmeitä, heti ilme muuttui. Maalaaminen on kivaa puuhaa, mutta aika raskasta näin helteillä.
    Nauttikaa kesäpäivistä! <3

    VastaaPoista