Vanhaa Arabiaa

Olen ihastunut Arabian vanhoihin astioihin. Yksi isoimmista aarteistani on isovanhempieni 1940-luvulla häälahjaksi saama tarjoilulautanen.


Pari viikkoa sitten Tampereen Lielahdesta Jonnan kirppikseltä mukaan tarttui toinen romanttinen tarjoilulautanen (7 €). Laatutavara.com:in (klik!) avulla sain selville, että kyseessä taitaa olla Arabian Pikkuruusu, jota on valmistettu 1940-luvulla. Häälahjalautanen jäi sen sijaan vielä nimettömäksi. Jos oma Arabian arteesi kaipaa nimeä, niin tuolta Laatutavara.com:ista löytyy suhteellisen kattava kirjasto salapoliisityön tueksi.


Arabialla on tänä vuonna 140-vuotissynttärit. Juhlavuottaan Arabia juhlistaa sinivalkoisella lautassarjalla (klik!). Lautaset on nimetty Arabialla työskennelleiden naisten mukaan. Mielestäni näissä on ihanaa vanhanajan fiilistä ja voisin kelpuuttaa ne kaikki astiakaappiini. Mikä näistä on sinun suosikkisi?


Arabia 140v. lautanen 26 cm, keräilijäpakkaus 8 kpl 

2 kommenttia

  1. Ihania nuo sinun lautaset :) samoin kuin nämä arabian uudet. Itseäni miellyttää eniten tuo keskellä oleva Toini, mut mulle kelpais kyllä se pakkauskin missä on yksi jokaista lautasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama maku vaikuttaisi meillä olevan, kun itsekin ottaisin mieluiten tuon keskimmäisen. :)

      Poista