Vihdoin kukassa


Sain maaliskuun lopussa päähänpiston, että voisin laittaa itse siemenistä pelargonit kasvamaan. Oikea aika niille olisi ollut jo tammikuussa. Tämän takia ne kukkii vasta nyt, mutta onneksi on vielä kesäisiä ilmoja ja aikaa ihastella niitä. Ajattelin myös tulevana talvena koittaa ensimmäistä kertaa pelargonien talvehdittamista kellarissa. Meillä on siellä viileä, kuiva ja ikkunallinen varasto, jossa toivon sen onnistuvan. Jos teillä on antaa vinkkejä talvehdittamiseen, niin erittäin mielelläni otan niitä vastaan. :) Osaako kukaan sanoa, koska pelargonit olisi hyvä siirtää sisätiloihin?

6 kommenttia

 1. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan...:)
  Minulla onnistui samanlaisissa oloissa viime talvena talvehtiminen. En tehnyt mitään vippaskonsteja, en edes leikannut kukkia, kuin vasta keväällä ja ihanasti kukkivat...vieläkin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Toivottavasti mäkin onnistun. :)

   Poista
 2. Kauniita pelargonioita. Mun oli myös tarkoitus kasvattaa pelargoniat siemenestä tänä vuonna, mutta se sitten jäi. Ehkäpä ensi keväänä sitten kokeilen niidenkin kasvatusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koita ihmeessä. Oli yllättävän helppoa. Kannattaa kuitenkin ottaa asia heti tammikuussa työnalle, että kukkisivat ajoissa. :)

   Poista
 3. Kaunista kukintaa kannatti odottaa :)
  Viime talvena mulla meni jotakin vikaan pelargonioiden talvettamisessa, eikä yksikään selvinnyt. En tiedä mitä tapahtui, kun parista edellisestä talvesta selvisivät ihan hyvin. Toivottavasti tänä vuonna onnistuu paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä todellakin kannatti odottaa. :) Saa nähdä sitten, kuinka näille käy talven aikana. Toivottavasti sulla olisi onnea mukana tänä vuonna.

   Poista