Luumumarmeladi






Olen aikaisempina vuosina tehnyt omista kriikunoista marmeladia joulutorttuihin. Olen käyttänyt hillo- ja marmeladisokeria ja laittanut mukaan pari kanelitankoa. Tänä vuonna jostain syystä kriikunasato jäi todella pieneksi. Onneksi sain kummeiltani pari ämpäriä luumuja. Aamu omenatarhasta-blogista (klik!) löysin luumumarmeladi ohjeen, jota oli sitten koitettava. Tein heti tuplasatsin ja hyvää tuli. Keittiössä leijaili aivan mahtava tuoksu!

JOULUINEN LUUMUMARMELADI

700g luumuja
1 pkt hillo- ja marmeladisokeria
1/4 dl madeiraviiniä
4 kanelitankoa
muutama tähtianis

Halkaise luumut ja poista kivet. Laita luumut kattilaan kerroksittain sokerin kanssa. Lisää madeira ja mausteet. Keittele hiljalleen kiehuttaen noin 2 tuntia (kattilankansi raollaan). Poista kanelitangot ja tähtianikset. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella ja purkita kuumiin lasipurkkeihin.


Jos teillä on hyviä luumu- tai omenareseptejä, niin otan vinkit mielelläni vastaan. :)

Mukavaa loppuviikkoa! :)

8 kommenttia

  1. mekin tuotiin mummolasta luumuja ja keittelin niistä ihan perushilloa. Kaneli kuulostais mukavalle mausteelle hilloon. ehkä sitä vois tupsauttaa jälkikäteenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaneli antaa kyllä kivaa syksyistä ja jouluista makua. :)

      Poista
  2. Kuulostaapa hyvältä. Omaa satoa saa vielä jonkun vuoden odotella, mutta jospa jonain päivänä... Kauniin tunnelmalliset kuvat sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin sato jäi tänä vuonna huonoksi, mutta onneksi muiden puut pursuaa luumua.

      Poista
  3. Meidän luumupuu antoi vaan muutaman maistiaisen tänä vuonna.. Pitäis varmaan istuttaa muutama lisää, ni riitäis satoa purkkeihin asti.. Kuulostaa niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä koittaa tätä ohjetta, mikäli jostain saat luumuja.

      Poista