Oli ja meni


Joulu oli ja meni. Onneksi. Tänä vuonna en päässyt sitten ollenkaan joulufiilikseen. En tiedä oliko syynä sitten tuo lumeton maa vai mikä. Kyllähän se jouluun aina kuuluu, että pakkaslumi narisee kenkien alla hautausmaalle mennessä tai polttopuita joulusaunaan hakiessa. Tänään haravoin ja siistin pihaa yhden kukkurallisen kottikärryn verran. Eipä ole ennen tullut moista tehtyä välipäivinä!

Jouluruokien kanssa ollaan jo onneksi voiton puolella. Kuusikin tekisi mieli heittää ovesta pihalle, mutta sen valot tuo kivaa tunnelmaa niin pimeisiin päiviin. Olkoon siis vielä.


Nyt välipäivät aion pyhittää levolle. Aika on kulunut pääasiassa sohvalla maatessa ja suklaata syödessä. Välissä neuloin muutaman pipan. Valkoinen palmikkopipo jää itselle käyttöön, isäntä sai harmaan ja ruskea pipa lähti jo siskolle. Ohjeen palmikkopipoihin nappasin talven Novitasta. Palmikkopipoissa on lankana Kide, joka varsinkin valkoisena hohtaa oikeassa valossa kuin lumihanki kevätauringossa. Niitä molempia odotellessa. Isännän pipa on Naava-langasta, joka tuntui tosi pehmoiselta ja miellyttävältä neuloa.

Leppoisaa viikonloppua!

4 kommenttia

 1. Tosi kauniita pipoja. Minä istutin tänään jouluruusun kukkapenkkiin ja ajattelin, ettei ennen ole joulukuun lopussa istutuspuuhissa oltu. Pakkaslumen narskumista täälläkin odotellaan niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää löytää jotain positiivista tästä kelistä ja touhuta vaikka sitten puutarhassa. :)

   Poista
 2. Mullekaan ei joulufiilistä tullut... Veikkasin myös tuota lumetonta maata. Oon niin odotellut että pääsen vapaapäivinä kävelylle talvimaisemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika surkealta näyttää ennusteet, että eipä taida tulla lunta enää tänä vuonna. Kävelylenkkejä lumisissa maisemissa saa siis odottaa. :(

   Poista