Mekkoset


Koska kiinnostukseni kaikkea vanhaa kohtaan on laajentunut mm. astioista, tekstiileistä ja huonekaluista myös vaatteisiin, ajattelin raoittaa teille hieman vaatekaappini ovea. Sinne on eksynyt jokunen vaatekappale 50-60-luvuilta ja ajattelin esitellä niistä nyt juhlamekkoni. Olen tällainen pikkuinen pätkä (nykykokoa 34 ja 155 cm), joten vintagevaatteiden löytäminen on helppoa ja ne usein tuntuu sopivan jopa paremmin kuin reilun nykymitoituksen vaatteet.


Finnfashionin Kaunotar mekko on uusin hankintani. Se on mitoiltaan juuri kuin minulle tehty ja lähes kuin käyttämätön! Koska nyt alkaa olla jo hieman keväisempää, niin ajattelin laittaa tämän päälle tänään ystäväni häihin, vaikka itse miellän kukkamekot kesämekoiksi.

Tämän sinisen kiiltäväpintaisen kotiompelijan tekemän unelman 50-luvulta löysin myös ihan hetki sitten. Se ei todellakaan pääse oikeuksiinsa henkarissa. Peilin kautta mekko päälläni ottamani kuvat oli jotenkin kökköjä ja jalusta on vasta postissa tulossa, niin tämä saa nyt kelvata. Kaunottaresta sen sijaan löytyy yksi isännän ottama räpsy Instagramissa, joten käykää kurkkaamassa siellä, miltä se näyttää päällä. :)


Viimeisenä vielä tämä syksyllä ystäväni häissä päälläni ollut mekko. Se on ensimmäinen vintagejuhlamekkoni ja myös jonkun kotiompelijan tekemä 50-luvulla. Tämä mekko oli itselleni hieman reilu yläosasta, joten käytin sen ompelijalla pienennettävänä. Pienennys tehtiin jättäen saumanvarat, joten mekko on palautettavissa alkuperäisiin mittoihin.


Arkipukeutumiseen vintage ei ole vielä saanut sijaa. Olen se farkkutyttö, joka tykkää lämpimistä neuleista. Älkää myöskään pelästykö, ei tästä tosiaankaan ole mikää muotiblogi tulossa. :) Siitä asiasta en tiedä yhtään mitään. Mutta jos teitä kiinnostaa, niin voisin joskus vilauttaa myös korulaatikkoni sisältöä ja asusteita. :)


Löytyykö teidän vaatekaapeista jotain menneiltä vuosikymmeniltä?

14 kommenttia

 1. Upeita mekkoja. Hienosti sopii häihin tuo Kaunotar-mekko. Itselleni ei vintagemekkoja löydy (koko 168/46). Jotain paitoja kylläkin, niistäkin vois tehä postauksen.
  Korulaatikon sisältö kiinnostaa kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä mukava nähdä sunkin vintagevaatteita. :) Täytyy laittaa tuo korulaatikko postauslistalle.

   Poista
 2. Upeat mekot! Jostain syystä vintagemekkoja löytyy paljon juuri sinisessä värissä.
  Omasta vaatekaapistani ei oikeastaan enää modernia muotia juurikaan löydy, farkkutytöstä tuli vintage-leidi. Vaatekaappiani täyttävät vintagemekot joista vanhimmat 30-luvulta, sekä itse tehdyt aarteet. Oma kokoni on siellä 40 paremmalla puolella joten vintage-vaatteiden haaliminen on vähän hitaampaa, mutta sinnikkyydellä niitäkin löytyy (usein juuri niitä sinisiä).

  Irikselle: kyllä sinunkin kokoisia vintage-mekkoja löytyy, tosin ei ihan yhtä paljon kuin noita pienempiä kokoja. Kirppikseltä tosin voi olla hankala löytää, mutta vintage-liikkeistä ja facebookin vintage-vaate kirppikseltä kyllä löytyy myös reilumpia kokoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen tuntuu olevan kyllä tyypillinen väri, mutta onneksi se on yksi lempiväreistäni. Mahtavaa, jos olet saanut täytettyä oman vaatekaappisi vintageihanuuksilla! :) Ehkä mäkin opin käyttämään mekkoja ja hameita muuten kuin juhlissa.

   Mäkin suosittelen FB:n vintagevaatekirppistä. Sieltä on itseasiassa tämä koko kolmikko. Siellä on myös mielestäni hyvin isompia kokoja.

   Poista
 3. Oi mitä mekkoja. Tuo ylimmäinen olisi aivan mun juttu. Tosin koko pitäisi olla tällaiselle 174 cm pitkälle hieman isompi :). Samoin alimmainen aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat kaksi ovat munkin suosikkeja. Suosittelen tutustumaan FB:n vintage-vaatteiden kirpputoriin. Sieltä löytyy varmasti pidemmällekin vaatteita. Siellä kun kokovalikoima on mielestäni laaja.

   Poista
 4. ikävä kyllä ei löydy!! Ottaisin tuollaiset mekot ilolla vastaan, jos jostakin tuollaiset löytyisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat kuin aiemmillekin, käy katsomassa FB:n vintage-vaatteiden kirpputori. Siellä on kokovalikoimaa.

   Poista
 5. Ihana varsinkin tuo kukkamekko! Minullakin on yksi Kaunottaren mekko, sellainen hieman kimaltava ja kultainen. Sopii hyvin vaikka teatteri-iltaan. Tosin muutama kilo pitäisi karistaa, niin se istuisi paremmin. Pituus on kyllä minulle just hyvä; tällainen pätkä kun minäkin olen eli 155 cm ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kuulostaa upealta mekolta! Meille pätkille nämä vanhemmat vaatteet ovat yleensä juuri passeleita. ;)

   Poista
 6. Todella ihania mekkoja! Itsekään en ole kovin suurikokoinen, mutta olen kyllä havainnut, että moni vanha mekko sopisi päälle vielä paremmin, jos ruumiinrakenne olisi nimenomaan petite. Muuten jätin sinulle haasteen blogiini, toivottavasti et ole vielä ehtinyt osallistua: http://ihanatalomaalla.blogspot.fi/2014/02/suosikkipahikset-ja-lempivarit.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos haasteesta. Tuo haaste onkin uusi, joten täytyy tarttua siihen pian! :)

   Poista