Kesäpäivä Porvoossa


 

Tällä viikolla päätimme lähteä pienelle kesälomareissulle etelärannikolle. Siellä tärkeimpänä kohteena oli Porvoo. Olen käynyt Porvoossa joskus lapsena ja ihanat vanhat puutalot olivat jääneet mieleen (ja Brunbergin karkkikauppa :D ), joten halusin päästä sinne uudestaan.

Porvoossa aika kului lähinnä vanhassa kaupungissa kierrellessä. Se on täynnä ihastuttavia putiikkeja. Ihastelin siellä kotimaista käsityötä (mm. Shop Design Ihania, Shop Sadunhenki) ja ostin tuliaisia (mm. Herkkukauppa Mormors, Skafferi). Nälän yllättäessä pistäydyimme syömässä tunnelmallisessa Fryysarinrannassa. Itse herkuttelin grillattulla siialla ja kukkakaalipyreellä. Se oli uskomattoman hyvää! Ei miehenkään annos hassummalta näyttänyt. Hän söi grillatun Black Angus burgerin. Jälkiruoaksi otin suklaa-hasselpähkinäkakkua ja Fryysarin jogurttijäätelöä. Se vei kielen mennessään. :) Illalla nautimme auringosta joen rannalla olevalla laivaterassilla.Yön vietimme Hotelli Seurahovissa, joka on vanha mutta siisti hotelli aivan Porvoon torin vieressä. Sieltä oli myös vain muutaman minuutin kävelymatka vanhaan kaupunkiin. Kun liikuimme autolla, niin arvostimme myös heidän pysäköintihallimahdollisuutta.

 
Aamusta lähdimme ajamaan kohti Kotkaa. Siellä mielenkiintoisin kohde oli Sapokan vesipuisto. Kotkasta lähdimme kotia kohti. Matkalla poikkesimme idyllisten maalaismaisemien keskelle Malmgårdin kartanoon. Itse ostin sieltä tilan luomu ruisjauhoja ja isäntä tilan oluita. Hämeenlinnan kohdalla poikkesimme Tiirikoskelle ja siellä Tiirikosken tehtaalle. Ihastuttavasti pienestä sisustuskaupasta ei tarttunut mitään mukaan, mutta tulipa ihasteltua pihalla olevia pupuja ja lampaita.


Reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut, mutta kyllä oli ihanaa päästä takaisin kotiin. Borta bra, men hemma bäst! :)

14 kommenttia

 1. Yritin saada miestäni irti tuolta seinältä täksipäiväksi...olisin halunnut käydä Porvoossa...no enhän häntä irti saanut..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. Toivottavasti pääset käymään siellä vielä tänä kesänä.

   Poista
 2. Kauniita kuvia, oli varmasti mukava reissu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Mukava reissu oli kyllä. :) Kiva päästä välillä kotoa pois, vaikka vain yhdeksi yöksi.

   Poista
 3. Porvoo on niiin ihana paikka, sinne pitäisi vielä ennen syksyä sännätä <3 Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi. :) Tulipa myös mieleen, että mahtaa se olla aika ihana joulun tienoillakin.

   Poista
 4. Munkin mieli teki viikonloppuna Porvooseen, mutta mies ei oikein innostunut. Niinpä reissu jäi ainakin vielä tekemättä :( Ihania kuvia! Teillä oli varmasti onnistunut matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. Toivottavasti reissu toteutuu vielä tänä kesänä. Onhan tässä aikaa. :)

   Poista
 5. Ihana Porvoo!! Meidänkin on tarkoitus mennä Porvooseen kesälomalla, etenkin vanhaan kaupunkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo on kyllä käymisen arvoinen paikka. Vanhassa kaupungissa on ihana tunnelma. :)

   Poista
 6. Tää on jo toinen mun lukema Porvoo blogipostaus ja nostattanut kovasti Porvoo kuumetta.Oon käynyt siellä joskus lapsena viimeksi. Mutta ens vuonna on PAKKO päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka taitaa olla sitten bloggareiden suosiossa. :) No eipä ihme, on tuo vanha Porvoo niin upea ja tunnelmallinen. :)

   Poista
 7. Porvoo on toivottavasti vielä omakin kohde tänä kesänä. Siinäpä kaunis kesäkaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti reissu toteutuu. :) Vaikka varsinkin vanha kaupunki on aika pieni, niin kyllä siellä silti näkemistä riittää.

   Poista