ElokuuElokuu on ainakin itselleni ollut perinteisesti se kuu, kun koittaa paluu arkeen ja on aika laittaa kesän makuja talteen. Palasin maanantaina takaisin työn touhuun ja nyt täytyy totutella taas arkirytmiin. Hassua kyllä, toisaalta sitä jo oikeastaan vähän kaipasikin takaisin töihin. Loma teki tehtävänsä ja nyt tuntuu taas jaksavan.

Kesän makujen tallettaminenkin on jo alkanut. Viime viikolla tein ekat herkkukurkut omista avomaankurkuista. Siellä ne nyt maustuu jääkaapissa. Kurkkuja näyttäisi tulevan pienen armeijan tarpeisiin, vaikka meillä onkin vain viisi itse siemenestä kasvattamaani tainta. Myös punajuuret näyttäisivät olevan niin pulskia, että kohta niillekin olisi keksittävä käyttöä. Ideoita?

Vaikka arki ja sadonkorjuu on alkanut, niin kesä ei näyttäisi silti loppuvan. Hyvä niin! Joten aurinkoisia päiviä kaikille. :)

4 kommenttia

  1. Punajuuri-vuohenjuustopaistos. Taivaallista ihan sellaisenaan tai esim. lampaan kaverina!

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään tehdä uunipunajuuria ihan sellaisenaan kuorittuna ja lohkottuna uunissa porkkanoiden keralla, öljyllä valeltuna ja yrteillä maustettuna. Niitä voi myös paistaa lisäkkeeksi pannulla, ohuehkoiksi suikaloituna. Ja raasteena tietysti voi lisätä lihapullataikinaan.

    VastaaPoista