DIY vaneriliukuovinen säilytystila


Lupasin kirjoitella siitä, miten toteutimme säilytystilan vintin lappeiden alle sekä makuuhuoneen että aulan puolelle, joten tässä tulee tarinaa aiheesta. Ovina käytettiin vanerilevyä, joka kulkee alumiinisessa kiskossa. Vaneri ostettiin läheisestä puutavaraliikkeestä. Se oli siellä myynnissä nimellä kilovaneri ja yksi levy oli kooltaan 1220x2440 mm. Yhdestä levystä saimme kaksi ovea. Vaneri ei ole aivan ykkösluokkaista ja siinä saattaa olla pientä viiluvikaa, mutta isäntä valitsi parhaat päältä ja ovet asennettiin aina paras puoli ulospäin. 


Ovet kulkevat alumiinisessa kiskossa. Ennen kiskojen kiinnittämistä kattoon ruuvattiin pari lautaa kiinnityskohdan suoristamiseksi. Kiskoja asennettiin kaksi vierekkäin. Ovet makuuhuoneen puolelle asennettiin siten, että kaksi ovea kulkee etummaisessa ja toiset kaksi takimmaisessa kiskossa. Ovet kulkevat kiskoissa muovisissa ovipyörissä, joiden kantavuudeksi luvattiin 20 kg/kpl. Vaneriovet ruuvattiin muovisiin ovipyöriin kiinni.  Lattiaan laitettiin kapeaa puurimaa ovien väliin ja ovien etureunaan 20x20 mm alumiinista neliöprofiilia.Tätä profiilia löytyi meidän omista nurkista, mutta jos ostoksille lähtee, se kannattaa hankkia metalliliikkeestä. Se on yleensä myynnissä edullisesti kuuden metrin salkoina, joten kannattaa pyytää leikkaamaan se sopiviksi pätkiksi. Ovien yläreunaan kiinnitettiin lopuksi lauta peittämään kiskot ja kiinnitykset, että ilmeestä saatiin siistimpi.

Mitä tämä sitten oikein kustansi? Tässäpä listaa:
Vaneri n. 10 €/m2 (yht. noin 120 €)
Kiskot 19,90 €/kpl (Puuilo, yksi kisko 2 m pitkä, yht. 8x19,90 € = 159,20 €)
Muovipyörät 3,90 €/kpl (Puuilo, yht. 14x3,90 € = 54,60 €)
Alumiininen neliöprofiili 0 € (löytyi omista varastoista)
Puutavara yht. alle 50 €
Ruuveja jokusella eurolla

Joten kokonaiskustannuksiksi noin kahdeksalle metrille säilytystilaa tuli noin 390 €. Ovet ovat vielä käsittelemättä, joten tähän päälle pitää lisätä vielä käsittelyainepurkin hinta. Vaikka vaneri onkin niin kaunista sellaisenaan, se imee likaa hyvin, joten käsittely on paikallaan. Laitan lisää kuvia, kunnes saamme ovet käsiteltyä.

Mikäli kysyttävää jäi, niin laita kommenttia, niin yritän parhaani mukaan vastailla. :)

Siivoilin eilen yläkerrasta remonttipölyjä pois ja kun saan tehtyä pieniä sisustusjuttuja vielä, niin laitan lisää kuvia kokonaisuudesta.

Kivaa viikkoa! :)

4 kommenttia

 1. Vau mikä blogilöytö!! Ihania juttuja, juuri omaan mieleen :) Klikkasin itseni siis lukijaksi, tulehan vastavierailulle jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Täytyypä tulla vierailulle. :)

   Poista
 2. Kappas joo, aika pitkän pennin säästää verrattuna valmiisiin liukuoviratkaisuihin. Minkä paksuista vaneri on ja onko se pysynyt suorana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni 12 mm. On pysynyt suorana, kun on sen verran paksua.

   Poista