Omenoista


 Leivoin lauantaina syksyn ensimmäisen omenapiirakan omista omenoista. Valkeakuulaat alkavat olla vähitellen kypsiä. Hieman kyllä turhautti ja harmitti etsiä piirakkaan sopiva omenoita. Niin matosia, rupisia ja pieniä kaikki. Olemme nähneet jo neljä omenasatoa tässä talossa asuessa ja tämä viides on ehdottomasti pohjanoteeraus. Liekö sateinen ja kylmä alkukesä syynä.

Harmitusta lievensi hieman yksinkertainen ja nopea piirakkaohje, jonka löysin Hunajaista-blogista (klik!). Tästä ei piirakan leipominen juurikaan helpommaksi mene.

Millaiselta teidän omenasato näyttää?

10 kommenttia

 1. Oi, omenapiirakka on niin hyvää!

  Mulla on tavotteena saada istutettua myös meidän pihalle omenapuita jollain aikavälillä. Etukäteen jo vähän hirvittää, että kuinkahan niiden kanssa käy kun en todellakaan oo mikään viherpeukalo. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti käy hyvin! Mielestäni omenapuu ei ole vaativa hoidettava. Kunhan vaan muistaa riittävän katselun istuttaessa ja suojaa pupujusseilta ekoina talvina.

   Poista
 2. Kyllä meidän omenasato näyttää samalta kuin teidänkin, niin rupisia ja madon syömiä, kertakaikkiaan surkeita :(

  VastaaPoista
 3. Kaikkien omenat ovat ilmeisesti tänä vuonna täysin onnettomia... niin meilläkin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! :( Jos ensi vuonna sitten paremmin.

   Poista
 4. Ei näytä meidänkään omenasato hääviltä. Taitaa jäädä tänä vuonna hillot ja mehut vain haaveeksi. Herkulliset näköistä omenapiirakkaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitaa jäädä. :( No pääseepä toisaalta helpommalla kun ei tarvi tehdä.

   Poista
 5. Meille ei tullut, kuin muutama omena. Nekin olivat huonoja. Päärynäpuun oksat notkuvat päärynöitä. Ne näyttävät hyviltä. Katsotaan miten käy, maistuvatko miltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti maistuvat. :) Mä istutin pari vuotta sitten päärynäpuun, joten satoa saa vielä odottaa.

   Poista