Tervetuloa Muumitaloon!Lupailin kurkistusta Muumitaloon sisälle, joten tässä sitä tulee! Muumitalon seinät maalasimme samalla maalilla kuin ulkoa, koska sitä jäi sen verran reilusti yli, eikä huvittanut ostaa taas yhtä purkkia lisää. Portaat ja toisen kerroksen lautalattia öljyttiin ruskeaksi.
Sisustus on vielä vähän vaiheessa. En ole viitsinyt tuoda mökkiin vielä tekstiilejä yms. jotka saattaisivat likaantua ja pölyyntyä talven aikana. Tällaiset viimeistelyt teen sitten ensi kesänä. Sen sijaan kiintokalusteet alkavat olla paikoillaan. Isäntä askarteli vanhoista hellan luukuista, vanerista ja pellistä hellan. Luukku aukeaa ja sisältä löytyy ritilä. Itse leikkasin dc-fixistä hellanrenkaat. Hellalle täytyi saada huuva, joka tehtiin myöskin vanerista.


Täytyyhän Muumitalossa olla myös pönttöuuni, joten sellainen rakentui tynnyrin puolikkaasta. Myös tässä on aukeava luukku.


Kattokruunuksi löytyi vanha kynttelikkö varastosta. Oikeita kynttilöitä ei uskalla leikkimökkiin laittaa, mutta tähän voisi hommata paristokäyttöiset.

Tämän projektin osalta jäämme odottamaa kevättä, niin saadaan tehtyä viimeistelyt loppuun ja sisustettua mökki viihtyisäksi. Täältä (klik!) voit vielä kurkata, miltä Muumitalo näyttää nyt ulkoapäin.

15 kommenttia

 1. Ihania, persoonallisia ideoita! <3

  VastaaPoista
 2. Ei vitsi, kyl te ootte kekseliäitä. Tuolla kelpaa pikkutyypin temmeltää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea kivaa sitä voi saada aikaiseksi pikkurahallakin, kun sattuu vaan mieleen tulemaan. :)

   Poista
 3. Voi että, nyt on soma mökki! Ihana. Ja miten hieno idea on tuo pönttöuunikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole pönttöuunia sisällä talossa, niin piti sellainen saada sitten edes leikkimökkiin. :)

   Poista
 4. Uniikki mökki sisustusta myöten. Ei kai sillä sisustamisella ole kova kiire, kun pikkuisenne ei ole vuottakaan. Yläkerran portaat saattavat olla vielä kovin vaaralliset vuodenkin päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aikaa on vielä hyvin. Kunhan vaan äitikin malttaisi sisustuksen kanssa. :)

   Poista
 5. Saako aikuinen ihminen tulla teille leikkimään? :D kekseliäitä ratkaisuja ja kunnioitettavaa paneutumista projektiin. Tuo mökki on niin hieno!

  VastaaPoista
 6. Apua,ihan sanattomaksi vetää! Todella ihana!

  VastaaPoista
 7. Oi, ihana :) Ja muumit <3 Kiva idea tuo pönttöuuni!

  VastaaPoista