Iltalukemista


Minulla on usein iltaisin tapana lukea blogeja ja selata Instagramia. Se saa pään täyttymään ideoista. Suurinosa on sellaisia, jotka eivät varmasti toteudu koskaan, mutta saahan sitä aina haaveilla. Nukkumaan mennessä tuntuu sitten usein siltä, että pää käy ylikierroksilla ja uni ei meinaa tulla millään.


Olenkin välillä iltaisin ottanut kirjan käteen. Mielestäni kirjan lukeminen ja katselu rauhoittaa paremmin kuin kännykän tai tietokoneen tuijottelu. Nyt iltalukemisena on ollut The Kinfolk Home. Olen tähän kirjaan törmännyt useammassa blogissa ja sen hehkutus aloitettiin jo viime syksynä ennen kirjan julkaisua (myöhässä ollaan siis, tiedän :D ). Olin utelias, mistä ihmeestä on kyse ja tilasin kirjan itselleni joululahjaksi.


The Kinfolk Home kirjassa on kuvattu ja kerrottu ihmisten kodeista, jotka toteuttaa sisustuksessaan "slow living" periaatetta. "Slow living" tyylissä ei ole kyse siitä, kuinka vähällä tavaralla voimme elää, vaan ennemminkin siitä, mitä ilman emme voi elää. Siinäpä vasta ajateltavaa kirppishamsterille! Kuten tästä arvatakin saattaa, kirja on täynnä aika minimalistisia koteja. Kotien värimaailma on hyvin harmoninen ja sisustus harkittu. Kerroksellisuus ja vanhojen design klassikoiden arvostus on selkeästi esillä. Kirjan kuvat ovat sisustusblogeissa nähtyjen raikkaiden kuvien sijaan tummia ja tunnelmallisia.


Kirjaa lukiessa sieltä löytää monta hyvää oivallusta ja silmä lepää rauhallisia kuvia katsoessa. Kokonaiskuva on kuitenkin omaan makuuni ehkä turhankin askeettinen ja väritön. Uskon kuitenkin, että tähän kirjaan tulen palaamaan vielä useita kertoja.

12 kommenttia

 1. Miekään en ole tuohon kirjan tutustunut muuta kuin tosiaan nähnyt siitä postauksia blogeissa ja instagramissa. En edes tiennyt mistä kirja kertoo ennen kuin luin tämän sinun postauksen.
  Minusta tuskin koskaan tulee kovin minimalistista sisustajaa, taidan tykätä liikaa tavarasta :)
  Siltikin varmaan aivan tutustumisen arvoinen kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, tuskin meilläkään tulee koskaan näyttämään samalta kuin kirjan kodeissa, mutta olen silti tykännyt sen tyylistä. :)

   Poista
 2. Näyttää kivalta kirjalta. Välillä on mukava selata kirjoja netin sijaan.

  VastaaPoista
 3. On yllättävän vaikea alkaa keskittyä kirjaan, kun nettiä ja Instagramia selaillessa on tottunut koko ajan vaihtuvaan informaatiotulvaan. Mulla on tavoitteena alkaa lukea enemmän ja jättää puhelin nukkumaan mennessä pois käsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluaisin lukea enemmän kirjoja, mutta usein tulee vaan tyydyttyä Instagramin kuvatulvaan iltaisin.

   Poista
 4. Mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo kirja, täytyy ehkä jossain kohtaa tutustua. Kaunis on tuo sinun peittosi, joka kuvissasi näkyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Virkkasin peiton muutama vuosi sitten. Se on ihanan lämmin. :)

   Poista
 5. Kuulostipa mielenkiintoiselta, minäkin haluan lukea. Ja, tuo on totta, lukeminen on paljon rauhoittavampaa kuin tabletin selailu. Niin, ja tuo kuvissa näkyvä peitto on kaunis. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Minäkin aloitin pitkästä aikaa kirjan, ja olenpas taas nauttinut lukemisen riemusta (enemmän kuin fb kavereiden valituksista tai ikävistä uutisjaoista)
  Kiitos kirjavinkistä, menee listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustu ihmeessä. :) Vaikka kirjan kodit ei olisikaan täysin oman tyylisiä, niin itse sain siitä siltikin paljon inspiraatiota.

   Poista