Lempijutuilla uuteen vuoteen

Ajattelin aloittaa tämän uuden blogivuoden postaukset lempijuttujeni parista. Olohuone on ehkä lempparini tässä talossa, koska sen sisustukseen on tullut panostettua eniten. Se onkin useasti näkynyt blogissa. Yksi lempinäkymistäni on vitriini. Ajattelin tällä kertaa vähän raoittaa sen lasiovia.

Yksi keräilykohteistani löytyy tästä vitriinistä. Törmäsin kerran SPR:n Kontissa Arabian Malva-sarjaan. Siellä oli myynnissä viisi kuppia tasseineen ja muistaakseni näistä hintapyynti oli yhteensä jotain 45 euron luokkaa. Pyörittelin kuppeja hetken, mutta en voinut vastustaa niiden upeaa kuvitusta ja väritystä. Malva-astioiden muoto on tuttu Kilta-sarjasta ja kuvitus puolestaan on Esteri Tomulan käsialaa.


Jälkikäteen on tullut todettua, että kupit olivat tuolloin ihan loistava löytö. Tätä sarjaa näkee erittäin harvoin kirppiksillä ja yleensä hintapyynnitkin ovat sen mukaisia. Monesti olen harmitellut, että tulipa hankittua haastava keräilykohde, mutta nyt tähän päivään mennessä kokoelma on karttunut jo ihan mukavasti. Joukosta löytyy nyt myös tarjoiluastioita, kannu, uunivuoka ja ruokalautasia.
Malvan lisäksi kaapista löytyy kolme komeaa Finelin emalikulhoa. Emalikokoelmiini kuuluu myös muitakin kulhoja ja pannuja, mutta nämä sopivat loistavasti Malvan seuralaisiksi. Lisäksi vitriinissä on kirkkaita juomalaseja. Löytyy niin Oiva Toikan Floraa kuin Tapio Wirkkalan Hopla- ja Mesi-laseja. Hieman erilaisia ja kokoisia kaikki, mutta sopivat tyyliltään hyvin vaikka samaan kattaukseen.

20 kommenttia

 1. Tuo emalikulho tuo mieleen lapsuuden kesät mummolassa <3 Sieltä löytyy tismalleen samanlainen kulho. Ihana kokoelma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muisto. :) Itsellenikin monet vanhat astiat tuovat mummolamuistoja mieleen. Varsinkin meiltäkin löytyvät Hertta-juomalasit.

   Poista
 2. Olen ennenkin ihastellut tuota vitriinikaappia; sen sisältö on niin sykähdyttävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että olet kommentoinut asiaa aiemmin, niin ajattelin näyttää nyt sen sisältöäkin. :)

   Poista
 3. Upea kokoelma upeassa vitriinissä <3 Meillä on samantapainen vitriinikaappi, mutta se vielä odottaa yhtä huikeaa kokoelmaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että on jo valmiina paikka minne laittaa aarteet. :)

   Poista
 4. Ihana vitriini ja ihana on kyllä sen sisältökin!

  VastaaPoista
 5. Sinulla on kyllä kaunis vitriini aarteita täys :)

  VastaaPoista
 6. Emalikulhot ovat jotenkin supersympaattisia. Olen monta kertaa ostoksilla pyöritellyt emalikulhoja käsissä ja pohtinut ostamista, mutta silti ne ovat jääneet hankkimatta. Ehkä mä joskus keksin käyttöä/paikan semmoiselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Meillä näitä käytetään tarjoilukulhoina, esim. salaatille. :)

   Poista
 7. Onpa kaunis kokoelma! Astiafriikkinä ei voi kuin ihastella.
  Onko kaapin päällä oleva tuplakupla kokoa M vai S? Haluaisin tuplilsen, mutta en tiedä kumman kokoisen. Kuvassasi oleva olisi meillekin passeli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tämä on kokoa S. Oikein sopiva pöytävalaisimeksi ja tästä tulee kiva tunnelmallinen valo. :)

   Poista
 8. Minä sitten niin rakastan sinun tyyliä laittaa kotia, hienoja aarteita :)

  - Tarja

  VastaaPoista
 9. Ihana aarrekaappi sisältöineen!

  VastaaPoista