Keittiön pieni muutosNyt on keittiön pieni muutos valmiina! Lopulta päädyin sellaiseen ratkaisuun, että pidetään keittiönkaapit paikallaan ja keksitään avohyllytilaa muualle. Tosiasia kun on se, että minulla on liikaa paljon astioita ja säilytystilaa tarvitaan. Lisäksi ovien taakse on helppo kätkeä kaikkea ei-niin-kaunista. Keittiö avohyllyineen olisi ehkä kaunis, mutta ei niin toimiva tai käytännöllinen ratkaisu meillä.

Päädyin rakentamaan avohyllytilaa keittiön päätyseinälle. Maalasin seinän sävyllä N494 Nefriitti. Tällä seinällä oli korkea liinavaatelipasto, mutta siirsimme sen työhuoneeseen ja toimme sieltä tilalle matalamman lipaston. Samalla tuli siivottua molemmat lipastot.


Tilasin avohyllyjen kannattimiksi messinkiset House Doctorin Apart-kannattimet. Itse hyllylevyjä en ostanut, vaan muutoksen minibudjetin takia ostin kotimaista liimapuulevyä. Liimapuulevyä on useimmin myytävissä 20 ja 30 cm leveänä, joten otimme 30 cm leveää ja siitä leikattiin hieman pois. Hyllyn leveydeksi tuli noin 23,5 cm, jolloin se mahtui kannattimiin. Hyllyillä on mittaa 80 cm. Hyllyt on toistaiseksi käsittelemättä ja pohdin vielä vaihtoehtoja käsittelylle.


Mielestäni nyt vanhat aarteeni pääsevät oikeuksiin, kun eivät ole kaapissa piilossa. Pomona-purkkien kuviointien terälehdet sopivat kivasti seinän sävyyn. Esineet ja kirppikseltä viidellä eurolla löytynyt Ornon valaisin erottuvat nyt paremmin tummemmasta taustastaan. Iki-ihanat kalalautasetkin saivat uudet messinkiset koukut.


Mielestäni hyvinkin pienellä muutoksella oli iso vaikutus koko keittiöön. Pyöreää valkoista pöytää trumpettijalalla olen myös etsinyt, mutta toistaiseksi tuloksetta. Etsintä jatkukoon. Mietinnässä on myös pari DIY-ideaa sen suhteen. Lattian maalaamista olen pohtinut jo muutaman vuoden ja luultavasti ensi kesänä maalaan sen, kun silloin on mahdollisuus ulkoistaa koko perhe ulkoruokintaan kesäkeittiöön (klik!). Sävynä tulee luultavasti olemaan X487 Laasti, jota meiltä löytyy jo kylpyhuoneen yhdestä seinästä ja saunasta (klik!). Joten jos teillä on antaa maalisuosituksia, otan niitä innolla vastaan! :) Montaa viikkoa ei ole aikaa kuivatella lattiaa, joten kohtalaisen nopeasti kuivuva ja kestävä maali on hakusessa.


Mitä tykkäät muutoksesta? Täältä (klik!) voit kurkata, miltä tämä keittiön seinusta näyttikään ennen.

Kivaa lauantaita!

22 kommenttia

 1. Tykkään kovasti! Oikeastaan kaikki muodot, värit ja koristeet tulevat nätimmästi esiin kun taustassa on vähän väriä. Vaikka tykkään valkoisestakin niin kyllä se on niin paljon nätimpää kun laittaa seuraan vähän väriä.
  Mie olen täällä tuhertanut maalata kukkaruukkuja kun kyllästyin kaupan tylsään värivalikoimaan, vain valkoista :)
  Mieluiten olisin ostanut kirpparilta vanhoja ruukkuja mutta eipä sattunut niitä nyt löytymään. Mukavaa lauantainjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Väri antaa hyvän taustan esineille. :)

   Huomasinkin ruukkutuunauksesi, tykkään! :)

   Poista
 2. Hyvä päätös, että jätitte kaapit paikoilleen....itse ainakin tykkään, että saan kaikki astiat piiloon....muutenkin, kun tulee kerättyä kaikkea krääsää noille hyllyille ja pinnoille..:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä väri on aina parempi kuin valkoinen! Tuohon seinän väriin ja vanerioven kaveriksi kävisi upeasti 50-luvun viilua oleva senkki...

  VastaaPoista
 4. Ihana väri, kaunis toteutus ❤ Tykkään kovin!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis! Ihana kun joku käyttää värejäkin sisustuksessa! Ja kivat nuo hyllynkannattimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä sitä vähän väriä täytyy olla. :)

   Poista
 6. Tykkään tosi paljon, ilme muuttui täydellisesti! Nuo hyllynkannattimet ovat tosi kauniit pitääkin pistää korvan taakse ne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Laita ihmeessä muistiin. Näissä on mielestäni vähän 50-luvun henkeä. :)

   Poista
 7. Tosi kivannäköinen :) meillä on kanssa pieni pintaremppa ollut keittiössä koko alkuvuoden työn alla. Ensin paljastettiin meidän talon alkuperäiset hirsiseinät, pakastin/jääkaappi siirtyi muualle ja nyt vielä liesi saa uuden paikan, kun se sähkötetään hirsiseinän luo. Olen sormet syyhyten seurannut, kun monet ovat maalanneet juuri keittiöstä jotain seiniä. Meillä vähän sama fiilis tehdä eräälle mitään sanomattomalle haljulle vaaleansiniselle 90-luvun lopun tapetille keittiössämme jotain. Tällä hetkellä väri on niin plaaaah karmeine rusetti boordeineen. Persoonaa ja väriä ehdottomasti tavoitteena. Tämä teidän sävy on ihana. Mikäli en olisi hankkinut meille uutta voimakkaan sinivihreää vanhaa sohvaa niin tämä teillä oleva sävy olisi saattanut olla meilläkin erinomainen, mutta nyt koen meille tarvetta voimakkaammalle ratkaisulle ja Vuono on kyllä hyvin vahvasti ollut harkinnassa tuntomaalina. Mutta mahtava seurata tätä teidän muutosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Teidän remppa kuulostaa oikein hyvältä. Remontti-intoa. :)

   Poista
 8. Ihan uutta puhtia tuli kyllä tolla seinän maalaamisella! Tuo sun aarteet hyvin esille.

  VastaaPoista
 9. Näyttää niiiiin hyvälle! Tosi kaunis sävy ja tuo oikein hyvin esille noita ihania tavaroita. Pidänkin mielessä noi hyllynkannattimet, ruokailuhuoneen avohyllyt silmällä pitäen.

  VastaaPoista
 10. Olenkin jo tuolla Instagramin puolella katsellut kaunista lopputulosta, vaan en ole vielä tänne blogin puolelle "ennättänyt":))) Niin, ihan niinkuin yksikätisellä (vasen käsi kipsissä kaatumisen seurauksena) voisi olla kiire johonkin, no ei ole, lähinnä elämää varjostaa tylsyys ja kaiken kivan odottelu!
  Mutta siis mukavaan muutokseesi takaisin. Aivan ihanan osasit tehdä ja mielestäni oikeita ratkaisuja myös. Avonaisia hyllyjä voit nyt miettiä rauhassa ja oikeassa olet, kaikkea einiinkivaa on myös keittiössä, vaikka kuinka eläisi Kon Marin oppien mukaan:)
  Hyllyjen kannattimet ovat kauniit ja eleettömöt, oikein sopivat -50 luvun kotiinne.
  Kaappi alapuolella sihtaa mukavasti samaan värimaailmaan olohuoneen ovelta näkyvään vitriiniin! Tiedätkö, yhtä asiaa mietin kuvaa katsellessa, iiik, rohkenenko kirjoittaa:) Tuo kaunis lamppu katossa. Mitenkä minä ajattelisin, että sen lampuissa olevan kuvun (muovia, tai jotain muuta ainetta) kuuluisi peittää tuo pistorasian/sokeripalan ym härpäkkeiden kohta ja tuo koukku jolla lamppu on siirretty paremmalle paikalle voisi olla suojaamaton? En todellakaan tiedä, mutta itse näkisin sen toisin. Anteeksi, että puutun epäolennaiseen, olet varmaan paikanpäällä katsonut sen olevan just näin. Ethän tykännyt huonoa!?
  Mukavia aurinkoisia päiviä maaliskuuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista! :) Ja oikeassa olet, niin tuon lampun kuuluisi olla asennettu. Mutta kun laitoin isännän asialle. :D Täytyy korjata asia itse. Hyvä huomio! :)

   Poista