Näistä en luovu


Blogeissa on kiertänyt haaste, jossa pyydetään kertomaan rakkain huonekalu, josta ei halua luopua. Haaste on lähtenyt liikkeelle Pikkutalon elämää-blogista (klik!). Ajattelin nyt itsekin vastailla haasteeseen, vaikka onkin aika vaikeaa nimetä tällaista huonekalua. En ole kovinkaan kiintynyt yhteenkään meillä olevaan huonekaluun, vaan voisin mahdollisesti luopua niistä ihan jokaisesta. Varsinkin jos hinnasta neuvotellaan. ;) Toisaalta taas on vaikea nimetä vain yhtä.


Tärkeimpiä huonekaluja ovat ehkä kuvissa näkyvät k-tuoli ja vitriini. K-tuoli (joita meiltä löytyy kaksi samanlaista) ovat peräisin meidän mökiltä. Ne ovat isännän isoisoäidin tuoleja. Tuoleissa oli ennen haalistunut ja kulunut marjapuuron värinen päällinen. Tuolit kunnostettiin ja verhoilutettiin uudestaan ammattilaisella. Puiset käsinojat ja jalat jätettiin alkuperäiseen kuntoon kertomaan tuolien iästä.


Vitriinin olen saanut pari vuotta sitten isännältä synttärilahjaksi. Minulle oli alkanut kertyä kiva kokoelma astioita ja halusin ne esille. Etsimme hetken vanhaa vitriiniä ja yhdestä kaunottaresta teinkin hieman hintakyselyjä. Koska myyjän ja minun ajatus hinnasta ei kohdannut sitten ollenkaan, jäi kaupat tekemättä. Pian sen jälkeen isäntä oli huomannut tämän vitriinin Torissa. Se on Askon uustuotantoa ja alkuperäisen vitriinin on käsittääkseni suunnitellut Alvar Aalto 50-luvulla.

Haluaisin laittaa haasteen eteenpäin sinne pohjoiseen Tiinalle (klik!), joka tuntuu tekevän koko ajan upeita löytöjä huutokaupoista. :)

26 kommenttia

 1. Kylläpä onkikn ihanat huonekalut ja vitriinissä on niin kauniita astioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vitriini kätkee mun rakkaimmat astia-aarteet.

   Poista
 2. Kauniit huonekalut <3 Itselläni on juuri verhoilussa kaksi K-tuolia. Tosin ne eivät olleet sisältä ihan sitä mitä piti, joten saattaa olla, että verhoilut jää tekemättä, ellei verhoiluopettaja keksi miten täytteet laitetaan oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toivottavasti saat tuolit kuntoon. Mielestäni k-tuolit ovat kauniin ajattomat. :)

   Poista
 3. Arvaappas kuka itkee täällä myytyjen k-tuolien perään! Nyt niitä kaivattais... Kiva postaus, kiitos kun tartuit siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih! :( Mutta ei sitä aina voi kaikkea säilyttää. Tähän haasteeseen oli mukava tarttua. :)

   Poista
 4. Tuo sinun aarrekaappisi on niin kaunis, sisällöstä puhumattakaan :)

  VastaaPoista
 5. No en luopuisi minäkään :)
  Meillä on myös K-tuoleja, ovat jotenkin niin ajattomia ja eipä ole sellaista sisustustyyliä johon ne eivät mielestäni istuisi.

  VastaaPoista
 6. Noista en luopuisi itsekäön. Ihania ja kauniita huonekaluja!

  VastaaPoista
 7. Ihanat huonekalut! Näin muuten Malva sarjasta kirpparilla aamiaislautasen ilman kuppia ja tulit heti mieleen :) Onko sulla sellaisia eli sellainen isompi lautanen missä on reunemmassa kupille paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla oli sellainen aamiaislautasen kuppi, mutta myin sen pois. Lautasta ei ollut. Ajattelin, että en lähde keräämään niitä, vaan kerään ainoastaan tavallisia kahvikuppeja.

   Poista
 8. Ihanat huonekalut olet valinnut <3 Mummin nojatuoleista en minäkään luovu. Jo ajatus siitä vihreästä kankaasta joka oli käsinojien kohdalla rikki, koska mummi oli niin jännitänyt kauniita ja rohkeita saa hymyilemään. Tuolit ovat toki uudelleen päällystetyt mutta muisto säilyy aina. Tuo vitri on ihana. Kovanhintaisia on itselläkin vain tullut vastaan...

  VastaaPoista
 9. Mulla oli tuollainen kaappi, mutta aikoinaan halusin toisenlaisetn kaapin, joten mun piti siitä luopua ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Mutta eipä sitä kaikkea voi pitää. Välillä on tehtävä tilaa uusille kivoille jutuille.

   Poista
 10. Onpa tutun näköisiä huonekaluja :) Me saatiin muutama vuosi sitten K-tuolit (en kyllä tätä ennen tiennyt niiden nimeä:)) vanhemmiltani joululahjaksi. Ne oli verhoiltu uudelleen luonnonnalkoisella kankaalla. Myös lähes samanlainen vitriini löytyy sekä samaa tummaa puuta olevat pyöreä pöytä ja neljä tuolia. Suvun perintöä kaikki :)
  MK

  VastaaPoista
 11. Mä haaveilen tuollaisesta vitriinistä, mutta vielä en ole sellaista hankkinut, koska en keki millään meiltä paikkaa sille!!??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se paikka vielä löytyy jonain päivänä. :)

   Poista
 12. Kauniita huonekaluja! Mä haluaisin kans tuollaisen vitriinin ♥ Jännä muuten, miten oven kuvio muuttuu aina kuvakulman mukaan =)

  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ja hyvä huomio muuten! Enpä itse heti tajunnut. :)

   Poista