Simaa ja sadetta

Täällä on vietetty tavallista ja hieman tylsää viikkoa. Sade ja tuuli ovat pitäneet koko porukan lämpimässä sisätiloissa. Tänään aamulla maassa oli pieni kerros lunta, mutta onneksi se suli vesisateiden myötä pois. Eilen sadepäivän piristykseksi teimme simaa sillä perinteisellä fariinisokeripaketin kyljestä löytyneellä ohjeella. Se on parasta. Kaupan simalimut jääköön kauppaan.

Mukavaa viikonjatkoa!

18 kommenttia

 1. Nää viime päivien ilmat ovat kyllä olleet tosi kurjia ja sisällä meinaa seota. Huomiseksi on onneksi luvattu lämmintä säätä.
  Olen hirveä sima-fani ja aijon tänä vuonna kokeilla tehdä sitä itse. Kiitos vaan vinkistä, juuri tänään mietin mikähän ohje siihen olisi paras. Niillä kaupanlitkuilla ei mielestäni ole mitään tekemistä siman kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin tykkään siitä fariinisokeripussin ohjeella tehdystä simasta. Siinä on sellainen lapsuudesta tuttu maku. :)

   Poista
 2. Oi, olen unohtanut koko siman tekemisen. Mutta, kyllä sen vielä ehtii. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Pitääkin laittaa simaa tulemaan. Ajattelin ujuttaa inkivääriä tänä vuonna reilummin mukaan,ainakin osaan pulloista.Saa terveysvaikutusta sokerihumalan sivussa ;)

  VastaaPoista
 4. Simahommia mietin minäkin. Jos tekis tuon perinteisen lisäksi jotain muutakin. Viinimarjamehua ois vielä pakkasessa.;) yyh, lunta, onneksi se kävi vaan pika-visiitillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi joskus itsekin kokeilla jotain erikoisempaa, mutta olen niin tykästynyt tähän perinteiseen. Ehkä teen toisen satsin vielä myöhemmin. Eihän sen tarvitse vapuksi ehtiä ja voisihan sitä välillä tehdä simaa ihan kesäjuomaksikin. :)

   Poista
 5. Simaa ei ole tullutkaan tehtyä muutamaan vuoteen...pitäisiköhän tänä vuonna tehdä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä! Kotitekoinen on niin paljon parempaa kuin ne kaupan esanssiset limut. :)

   Poista
 6. Olet ihan oikeassa, nämä kelit tympii!!! Tekisi niin mieli edes tepastella pihamaalla ihmettelemässä kukkapenkkejä, mutta kun ei siellä tarkene kuin untuvatakissa, niin sisäleikeissä on mennyt useampi päivä. Lenkillä toki käyn, satoi tai paistoi, mutta se oleilu ulkona ei vielä onnistu. Hiljaa hyvä tulee, toivotaan niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt loppuviikosta täällä on aurinkokin näyttäytynyt. Kylmää toki yhä on, mutta ehkä se tästä vieä lämpenee. :

   Poista
 7. Simantekoaika eli ennen vappua.

  VastaaPoista
 8. Minä olen aina yleensä tehnyt siman,viime vuonna jäi. Nyt en unohda,lapset sitä jo odottaa. Perinteisella reseptillä täälläkin mennään.

  VastaaPoista
 9. Ihanan rauhallisia tunnelmakuvia. Sopivat hyvin viikonloppuun. Harmi, että itsellä on työpäivä edessä. Muuten jäisin kissan tavoin köllimään ja nauttimaan elämästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti ehdit nautiskella ja nukkua joku toinen päivä.

   Poista