Muori tuli taloon


Niin kuin monessa muussakin kodissa, meilläkin innostutaan viherkasveista aina vain enemmän. Viherkasvit ei ole uusi juttu meillä, vaan niitä on aina löytynyt useampia. Aiemmissa asunnoissa en vain saanut niitä oikein menestymään, mutta nyt tässä valoisassa puutalossa ne voivat paremmin. Siis kunhan vain muistan kastella. Tai olla kastelematta liikaa.

Poikkesin eilen eräässä suuressa puutarhamyymälässä vähän jo katselemassa syyskukkia. Vielä en ostanut mitään. Sen sijaan huomasin kaikkien viherkasvien olevan -20% tarjouksessa. Pikainen kierros ja huomasin muorinkukan (Peperomia polybotrya "Raindrop") päätyneen ostoskoriin. Kelvannee sen kilpipiilean korvikkeeksi, jota olen tuloksetta hakenut.

Uusi kasvi pääsi keittiöön nauttimaan aamuauringossa lipastokaunottaren päälle. Laitoin sen vanhaan Arabian ruukkuun. Tämän ja toisen samanlaisen sisko löysi minulle kirppikseltä.

Se olisi perjantai taas! Mukavaa viikonloppua siis. :) 

P.S. Vielä ehdit osallistumaan arvontaan täällä (klik!)
P.P.S. Olisi tosi kiva, jos tykkäisit blogistani myös Facebookissa (klik!). Näin saat tiedon uusista postauksista ja muusta mukavasta. Myös Instagramissa kannattaa seurailla @pilviraitti. Sinne päätyy paljon kuvia, joita ei täällä tulla näkemään.

11 kommenttia

 1. Muorit ovat niin ihania! Mullekin niitä on tarttunut matkaan aina sieltä isosta puutarhamyymälästä, josta olen sitä kilpipiileaa mennyt hakemaan ja pettyneenä astellut pois. Iloiten toki muorinkukista ;) Hihkaisepa sitten, kun tärppää kilpipiilean suhteen (jos/kun niitä joskus suvaitsee siellä plantsussa olla...), niin menen nilkka suorana niitä hakemaan :)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan hihkaista! Ei nää muoritkaan hassumpia. Kivaa viikonloppua! :)

   Poista
 2. Ainiin, piti kommentoida myös, että hieno tuo sun pikkusenkki. Aika samanlainen muotokieli kuin siinä mun uudessa hyllyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja totta puhut! Sopisivat hyvin samaan kotiin. Hieno löytö siellä. :)

   Poista
 3. En ole miekään löytänyt kilpipiileaa mistään. Tyttärellä oli eteläruotsissa semmoinen, oli saanut alun työkaveriltaan.
  Neiti saa kyllä lähettää mammalle oksan kunhan kukka kasvaa vähän isommaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä näkee nyt joka paikassa kuvissa, mutta en ole onnistunut näkemään missään myynnissä. Toivottavasti saat oman alkusi tyttäreltä. :)

   Poista
 4. Anteeksi vaan, mutta minä en ymmärrä vimmaa olla monella kanavalla näkyvillä. Minulle riittää tämä blogi yksistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai jokainen saa seurata haluamallaan tavalla tai olla seuraamatta. Näitä kanavia riittää nykypäivänä, että en itsekään halua tai ehdi olemaan jokaisessa mukana. Facebookin ja Instagramin olen kuitenkin todennut kivoiksi kanaviksi. Facebookissa on mukava saada seuraamieni blogien uusista postauksista tieto ja Instagramin kuvavirta on mukava silloin, kun ei jaksa keskittyä tekstien lukemiseen. Mukavaa jos kuitenkin luet blogiani! :)

   Poista
 5. Kun näin kukkasi, ajattelin että olenko minäkin ostanut muorinkukan ? Näyttää niin samanlaiselta. Ostin Ikeasta, eipä ollut nimeä. Pitänee katsoa onko kassakuitissa mitään mikä viittaisi kukan nimeen.
  Mutta kiva kukka sulla on.

  VastaaPoista
 6. Kyllä muori keittiöön sopii. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Jättääkö tein kisu kasvit rauhaan? Meillä ollaan heti natustamassa kaikkia myrkyllisiäkin, joten huonekasveja ei ole ollut vuosiin. Joskus ostan neilikoita, koska ne eivät ole kissoille myrkyllisiä ja ne jätetään aika hyvin rauhaankin.

  VastaaPoista