5 vinkkiä Habitareen + menovinkki

Habitare (klik!) avaa ovensa huomenna ja ajattelin suunnata paikalle aamupäivästä bloggaripassin kera. Olin viime vuonna siellä ensimmäistä kertaa ja tunnelmia tapahtumasta voit lukea täältä (klik!) ja täältä (klik!). Koska nähtävää riittää runsaasti varmasti tänäkin vuonna, niin katsoin etukäteen jo hieman näytteilleasettajien listaa, että en jää vain mistään mielenkiintoisesta paitsi. Eteeni tuli muutama mielenkiintoinen juttu, joista ajattelin vinkata teillekin.

1. Kuovi Oy (6K109/6H109)

Kuovin tuotteet suunnitellaan ja valmistellaan Suomessa ja niissä käytetään Birger Kaipiaisen teoksista tuttuja aiheita. Valikoimista löytyy erilaisia kodintekstiilejä mm. pussilakanoita, tyynyjä ja kankaita. Kuovi on mukana KOTI-osastolla (kts. kohta 5.) ja heidän tuotteita löytyy saunasta, lastenhuoneesta ja keittiöstä.


2. Cozy Homes from Finland (6C111)

Piia Kalliomäen ja Pauliina Salosen Cozy Homes from Finland-kirja on esillä ja myynnissä Habitaressa Asunin osastolla. Olen nähnyt kirjasta sneak peek-kuvia Piian Instagramissa (@piiakalliomaki) ja kirja vaikuttaa ihastuttavalta! Tämä kirja kuuluu ehdottomasti pakollisiin luettaviin pimeinä syksyiltoina sohvannurkassa.

3. Botanic shelf (6B97)

Weekdaycarnival ja Pinja Colada blogeistakin tutut Riikka Katinkoski ja Pinja Rouger ovat yhdistäneet osaamisensa ja suunnitelleet valtavan kauniin Botanic shelf-hyllyn. Se koostuu yksinkertaisesta tammisesta rungosta, jossa on messinkiset liikuteltavat tasot. Toistaiseksi hylly etsii vielä valmistajaa, mutta toivon kovasti, että tämä saataisiin pian tuotantoon. Tässä olisi selvästi moneen tyyliin ja kotiin sopivan klassikon aineksia!


4. Uulatuote Oy (6K109)

Maalaaminen on helppo ja edullinen tapana uudistaa lähes mitä vain. Seinäpinnat, lattiat tai vaikkapa huonekalut näyttävät heti uusilta ja erilaisilta uuden maalipinnan myötä. Kesällä ihastuimme Uulan petrooliöljymaaliin talonmaalauksen puitteissa. Nyt Uula on julkaissut uuden sisämaalivärikartan, jossa on kuusikymmentä kaunista sävyä. Ne ovat ensiesittelyssä Habitaressa perjantaina. En ole aiemmin kokeillut Uulan sisämaaleja, joten uudet sävyt kiinnostaa ehdottomasti! Myös Uula on mukana KOTI-osastolla (kts. kohta 5.).


5. KOTI – Suomalaisen Työn Liitto (AHEAD-alue)

Suomalaisen työn liitto on mukana Habitaressa uudenlaisella KOTI-konseptilla yhteistyössä Design from Finland- ja Avainlippu-yritysten kanssa. KOTI on 360  m² osasto, joka sijaitsee keskellä AHEAD-aluetta pääkäytävän varrella. Se on elämyksellinen ja kodinomainen ympäristö kotiin kuuluvine huoneineen. Kokonaisuuden suunnittelusta vastaa sisustussuunnittelija ja -toimittaja Piia Kalliomäki. Mielenkiintoista, koti keskellä messuja. Piian ammattitaidon tuntien tämä on ehdottomasti nähtävä!

Syksyn mielenkiintoiset tapahtumat eivät suinkaan jää tähän, vaan kalenteriin kannattaa merkitä taas Mansen blogikirppis! Se järjestetään sunnuntaina 9.10.2016 klo 11-14 Tampereella Finlaysonin alueella viime vuodelta tutussa Vooninki-salissa (Väinö Linnan aukio 13). Tänä vuonna olen myös itse myymässä. Tapahtumasta on tulossa vielä viime vuottakin mahtavampi, mutta kerron siitä vielä lisää myöhemmin. Voit jo kuitenkin klikkailla itsesi osallistujien joukkoon Facebookissa (klik!). :)

Inspiroivia messuja kaikille! Mitä te erityisesti lähdette katsomaan Habitaresta?

 Kuvat 1/2/3/4/5.

5 kommenttia

 1. Minä en aio mennä messuille, mutta ihailin tuota tyynyä. On se vaan niin kaunis.

  VastaaPoista
 2. Kivat vinkit! Minuakin kiinnostaa tuo botanic, sekä tietysti KOTI! Toki siellä on paljon kaikkea, ja aina osa jää näkemättä vaikka kuinka yrittäisi tsempata :-D Voi olla, että piipahdan huomisen lisäksi viikonloppuna vielä uudestaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä! Yritän selvitä tästä taudista ja perjantaina olisi tarkoitus suunnata Helsinkiin!

  VastaaPoista
 4. Olisi ollut mahtavaa päästä measuille, toivottavasti sinulla on ollut siellä antoisia hetkiä :)

  VastaaPoista