Joulukorttiaskartelua

Tänään postilaatikkoomme tupsahti postin punainen joulukorttikuori. Sillä voi postittaa joulukortit joulupostimerkein aina 14.12. asti. Nyt onkin siis hyvä aika askarrella joulukortit! Meillä kortit ovat jo valmiina ja ajattelinkin jakaa teille todella yksinkertaisen ja helpon kortti-idean, jonka voi toteuttaa yhdessä lasten kanssa. Meidän pian kaksi vuotta täyttävä tyttö tykkää piirtää ja maalata, joten ajattelin, että olisi mukava saada hänet mukaan askerteluihin. Annoinkin tytölle sormivärit ja pienen pensselin käteen ja ohjeistuksen toteuttaa luovuuttaan vapaasti. :)


Tyttö maalasi vapaasti pientä maalipensseliä käyttäen vihreälle kartongille. Väreiksi valitsin itse punaisen, keltaisen ja valkoisen joulun hengessä. Kun pieni maalari oli tehnyt työnsä, niin jätimme maalauksen kuivamaan.Parin päivän päästä jatkoimme askartelua. Leikkasin paperista kolmion mallisen sabluunan, jonka avulla piirsin kolmioita tytön maalaamalle kartongille. Nämä kolmiot leikattiin irti ja liimattiin kaksiosaisille korttipohjille. Latvaan vielä kultainen tähtitarra, niin meidän yksinkertaiset joulukuusikortit olivat valmiit. :) Korttien sisäpuolelle kirjoitin vielä joulutervehdykset runon kera.
Mikäli innostuit toteuttamaan samanlaiset kortit, niin tarvitset seuraavat tarvikkeet:
- vihreää kartonkia
- punaista, keltaista ja valkoista sormiväriä
- pieni pensseli (tai vaihtoehtoisesti vain sormet)
- kultaisia tähtitarroja
- valkoisia (kaksiosaisia) korttipohjia

Tarvikkeet näihin kortteihin löytyy luultavasti ihan sieltä marketin hyllyltä, jos askartelukauppaan on liikaa matkaa. Kortteja voi myös muokata käyttäen haluamiaan värejä. Jos haluat vilkaista lisää kortti-ideoita, niin täältä (klik!) löydät meidän toissa vuoden kortit. Yhtä hyvin nämä edellisetkin kortit olisi voinut toteuttaa tällä tekniikalla vanhojen lahjapaperien hyödyntämisen sijaan.

Toivottavasti saisimme pitää lumen maassa luvatuista sateista huolimatta, niin tämä mukava joulunodotus saisi jatkua. Viime postauksessa lupasin hieman himmailla jouluintoiluni kanssa, mutta enpä sittenkään pystynytkään. Loppuviikosta olisi tulossa pari helppoa ohjetta itsetehtyihin joululahjoihin, joten jos sielläkään ei malteta himmailla, niin pysykäähän kuulolla. :)

Kivaa keskiviikkoa! :)

6 kommenttia

 1. Upee kortti, hieno idea. Mullekin tuli punainen kuori, pitää hakea niitä vain lisää. Teen kaikki kortit kaksipuolisia, ne vievät tilaa punaisessa pussissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin sain toisen kuoren mukaan, kun hain postimerkkejä postista. Eiköhän kortit sitten niihin mahdu. :)

   Poista
 2. Voi miten suloisia kortteja, ihanaa kun näkyy taaperonkin kädenjälki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli mukavaa askarrella yhdessä. Kiva kun tuon pikkuisen kanssa pystyy jo tekemään yksinkertaisia juttuja. :)

   Poista