Kynttelikköjen aika

Täällä maa on jälleen valkoinen ja öisin on ollut kipakka pakkanen. Talven paluu innosti laittamaan kyntteliköt ikkunoille viikonloppuna, vaikka ihan vielä ei olla joulukuussa. Pidän yksinkertaisista ja perinteisistä kyntteliköistä. Keittiön ikkunalta löytyy ne hyvin perinteiset kolmionmalliset kyntteliköt. Muutama ikkuna olisi vielä vailla omaansa.


Kaikista kaunein kynttelikkö löytyy ehdottomasti olohuoneesta. Löysin sen muutama vuosi sitten kirppikseltä. Hintaa sillä oli muistaakseni peräti euro tai kaksi. Sillä on selkeästi ikää jo ainakin muutama vuosikymmen. Sen jalka on musta ja kynttilät ovat kiinni kultaisessa osassa. Lämpimät metallit, kuten juurikin kulta ja messinki, ovatkin tämän hetkisiä suosikkejani sisustuksessa. Vaalealle iholleni sen sijaan valitsen mieluiten hopeaa.Hieman vajaa vuosi sitten hankkimani villamatto on mielestäni juurikin tämän talviajan matto. Siinä on kauniit sävyt ja kuviot ja se sopii loistavasti lattiaan näin kylmillä säillä. Ostin maton sen takia, että ajattelin villan olevan helppohoitoinen materiaali. No, ehkä se olisikin aikuisten taloudessa. Sen kun vain tuulettaisi ja antaisi lumipesua. Näin lapsi- ja kissataloudessa valitsen seuraavan kerran ehdottomasti jotain helposti ja halvalla itse matonpesupaikalla tai mieluiten itsepalvelupesulan mattokoneessa pestävää. Vaikka eivät ne kaikki villamatot pesukonetta pelästy. Luulen kuitenkin, että seuraava valinta on puuvillaa.

Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

5 kommenttia

 1. Kaunista! Meilläkin on villamatto, kun muka on helppohoitoinen, no ei se nyt koira-ja lapsitaloudessa ainakaan ole😔. Mutta mukavan lämmin jalkojen alla toki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Jalan alla villa on ykkönen, mutta siltä ei ole ollenkaan kiva siivota kissan oksennuksia. :(

   Poista
 2. Ihana kynttelikkö, hieno löytö! Olen haaveillut tuollaisesta villamatosta, mutta ehkä pitää kumminkin olla enemmin käytännöllinen ja odottaa lasten kasvua isommiksi ennen sen hankintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen odottamaan. Varsinkin vaalea matto on arka. Vaikka villa hylkii likaa, niin ei siitä tahrat lähde itsekseen ja peseminen on hankalaa.

   Poista
 3. Meiltä lähti kanssa juuri villamatto kiertoon, niin ihana kuin se olikin niin ei vaan ollut koiraperheen valinta, ei ainakaan jos ei halua imuroida useita kertoja päivässä :(. Jään mielenkiinnolla seuraamaan mattovalintaasi! Itsellä on harkinnassa puuvilla- tai, paperinarumatto.

  VastaaPoista