Tonttupuuhia

Viime postauksessa ihmettelin kadonneita tonttuja, mutta kun kaivelin oman muistini sopukoita ja kaappeja vähän lisää, niin sieltä kaapin uumenista se kaksikko lopulta löytyi. Tällä parivaljakolla on ikää jo useampi vuosikymmen. Kun olin lapsi, asuimme rivitalossa ja naapurissamme asui mukava vanhempi pariskunta. Olin tuohon aikaan vielä pieni (alle kolmi-nelivuotias), mutta mieleeni on silti jäänyt joitakin muistoja heistä. Muistan kuinka heillä oli iso musta koira, kuinka kävin joskus maistamassa ituja heillä ja kuinka rouva lakkasi kynteni punaisiksi. Koira heillä tosiaan oli, mutta tuosta itu-muistosta en ole enää niin varma. :D Erittäin mukavia he kuitenkin olivat ja rouva toimi minulle kuin omana mummona omien mummojen asuessa kauempana.


Eräänä jouluna äitini sai heiltä lahjaksi tämän tonttupariskunnan. Jo silloin, melkein 30 vuotta sitten, pariskunnalla oli jo ikää, joten väittäisin siis heidän olevan jo aika kypsässä iässä, joka tosin tonttujen vuosissa on vielä vähän. Muutimme pian pois tuosta rivitaloasunnosta juuri valmistuneeseen omakotitaloomme ja muistan kuinka tontut kaivettiin esille joka joulu. Siellä ne olivat eteisen yläkaapissa pahvilaatikossa mm. olkisten ja talonmallisten joulukoristeiden joukossa. Saimme katsoa tonttuja pikkusiskon kanssa, mutta leikkiin niitä ei ollut lupa ottaa.Pari vuotta sitten äitini antoi tontut minulle. Toivoisin, että näistä tulisi sellainen joululaatikoiden tuoksuilla ja kynttilän lämmöllä kuorrutettu joulumuisto myös pienelle tytöllemme. Toivottavasti jonain päivänä saan antaa nämä myös hänelle omaan kotiinsa vietäväksi. Sitä ennen tonttupariskunta saa viettää joulua tuolla vitriinin päällä. Ja minä jatkan tonttupuuhia paketoinnin parissa.

12 kommenttia

 1. Tuo on mahtava muisto, kiva kun muistat noin hyvin, vaikka olit pieni.
  Kaunis koriste, pidä hyvässä tallessa.

  VastaaPoista
 2. Suloinen tonttupari ja mikä ihana muisto <3 Muistot esineistä juuri tekevät arvokkaita <3

  VastaaPoista
 3. Ihanan jouluisia kuvia ja suloinen muisto <3

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kuinka sympaattinen tonttupariskunta! Ja tarina niiden takana on tärkeä. Tuosta juuri joulukoristeissa onkin kyse. Se, että kaivetaan vuosi toisensa jälkeen ne samat koristeet ja muistetaan keneltä, mistä tai missä tilanteessa ne ovat meille tulleet. Mukavaa joulunodotusta sinulle1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, muistot ja tarinat ovat tärkeitä. :)

   Poista
 6. Ihana tarina tontuilla, ja ovat kyllä suorastaan hellyyttävä pari. Mahtavaa, kun saat siirtää perinteen seuraaville pienille!

  VastaaPoista
 7. Ihana tarina :) Mukavaa joulua teille!

  VastaaPoista