Uudet julisteet - uusi ilme (+ALENNUSKOODI)

 Kaupallinen yhteistyö: Desenio

Siitä on jo kuukausia, kun otin olohuoneessa telkkarin päällä olleet taulut pois ajatuksena järjestää ne pian uudestaan. Jäin kuitenkin pohtimaan vaihtoehtoja, eikä tauluja tullutkaan ripustettua takaisin. Olinkin iloinen, kun Deseniolta kysyttiin, että olisinko halukas tekemään blogiyhteistyötä heidän kanssaan. Tarjous tuli kuin tilauksesta ja sain uuden kipinän miettiä olohuoneen tauluja uudelleen.


Deseniolta löytyy hyvin kattava valikoima erilaisia julisteita ja printtejä. Ihastuin heidän luontoaiheisiin julisteisiin, jotka ovat klassisia ja sopivat hyvin monenlaiseen sisustukseen. Mielestäni ne toimivatkin kivasti raikkaana lisänä meidän vanhojen huonekalujen ja sisustustavaroiden kanssa. Onhan luontoaiheet olleet myös perinteisesti hyvin suosittuja tauluissa.


Erityisesti ihastuin tuohon alhalla oikealla olevaan Island-julisteeseen*. Kysyin isännältä näyttääkö kuva jotenkin tutulta ja hänkin oli sitä mieltä, että se voisi olla ihan hyvin otettu meidän mökkilaiturilta. Sieltä meinaan näkyy tuollainen pikkuinen saari, jossa kasvaa muutama mänty. Joinain kesinä saaressa on pesinyt joutsenpariskunta. Minusta onkin mukavaa, että julisteissa ja tauluissa on joku juttu tai ne merkitsee itselle jotain.Luontoaiheiden lisäksi valitsin kaksi kasviaiheista julistetta*. Olen hurahtanut viherkasveihin, joten nämä sopii loistavasti meille. Näissä on myös kaunis vihreän sävy, joka yhdistyy muuhun olohuoneen sisustukseen. Valitsin vielä yhden ison julisteen ja päädyin ottamaan ehdottoman suosikkikaupunkini Tampereen kartan*. Näitä kartta-aiheisia julisteita löytyy muistakin isoimmista kaupungeista. Laitoin julisteen kehyksiin ja nostin sen tieltä pois työhuoneen kaapin päälle. Huomasin sen näyttävän tosi kivalta siellä, joten päätin jättää sen toistaiseksi sinne.


Deseniolta löytyy myös kattava valikoima kehyksiä. Ihastuin ohuisiin kultareunaisiin kehyksiin*, joten klikkasin ne ostoskoriin mukaan Forest-julisteen* raameiksi. Ne ovat kiva pari omista varastoista löytyneet pienen kultaisen aurinkopeilin kanssa. Desenion julisteet ovat helppoja kehystää, koska ne sopivat tavallisesti myynnissä oleviin kehyskokoihin. Ostinkin valkoiset kehykset muualta.

Alunperin ideanani oli tehdä tämä kollaasi telkkarin päälle, mutta sain eräässä pienessä sisustusryhmässä vinkin, että kahta katseenvangitsijaa, telkkaria ja taidetta, ei olisi välttämättä hyvä sijoittaa samalle seinälle. Lisäksi lopputuloksesta tulee helposti raskas, varsinkin kun meillä tuota huonekorkeutta ei ole paljoakaan. Sen sijaan telkkarin sivuilla taide toimii ja päätinkin jättää sinne vain tuon itse tekemäni makrame-seinävaatteen.

Kollaasi rakentuikin nojatuolien päälle sohvaa vastapäätä. Tässä oli ennen mustat tauluhyllyt valokuvineen, mutta ne olivat mielestäni turhan raskaat. Hankinkin jo uudet valkoiset tauluhyllyt ja ne valokuvineen olisi tarkoitus laittaa työhuoneeseen. Suunnittelin olohuoneen kollaasin ensin paperille. Sitten mittasin taulujen paikat ja merkkasin ne seinään hentoisesti lyijykynällä. Inspiraatiota taulukollaasien rakenteluun löytyy runsaasti Deseniolta.

Lopuksi minulla olisi vielä ilo tarjota teille alennuskoodi Deseniolle. Koodilla viivi25 saa 25 % alennusta julisteista (paitsi Kate Moss, Tove Frank, Foto Factory) 10.-12.1.2017 välisen ajan.

*Julisteet ja kultainen kehys saatu.

13 kommenttia

 1. Kiva postaus. Meillä ei tv seinällä ole mitään. Ja itsekin olen huomannut tuon saman ettei kannata sijoittaa muuta. Meillä on läjä julisteita ja tauluja edelleen ripustamatta. Odottelen inspiraatiota, jo puoli vuotta olen odotellut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ripusteluinnostus löytyy jostain. Mielestäni taulut viimeistelee sisustuksen. :)

   Poista
 2. Oh, Forest kultaraameineen on mun mieleen. Karun kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, ihana! Tulee niin rauhallinen olo sitä tuijotellessa sohvalta. :)

   Poista
 3. Kivan näköinen kollaasi ja toimii varmasti paremmin omalla seinällään, kun ei kilpaile telkkarin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Edellinen kollaasi telkkarin päällä oli turhan raskas.

   Poista
 4. Kauniit julisteet olet valinnut. Teidän olohuone näyttää ihanan raikkaalta, mitenköhän se meillä onnistuisi, varmaankin tavaroita karsimalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no ehkä teillä on vähän enemmän tavaraa. ;D Mutta kodikasta! :)

   Poista
 5. Kiva postaus ja kiva uusi seinä! Taulujen värit sopivat sinne oikein hyvin, siis hyvä valinta. Olohuone on ihanan raikas ja tulee sellainen olo, että siellä on helppo elää ja liikkua. Illan TV:n katselun jäljet on helppo siivota nopeasti, kun huoneessa ei ole liikaa tavaraa ja aseteltavaa. Olet kyllä osannut pitää linjasi, vaikka löydätkin aina kivaa kirppistavaraa, silti kotisi ei ole niitä täysi. Ehkä ne tulevatkin parhaiten esille juurikin pieninä määrinä. Mukavia talvipäiviä kotiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kommentti! :) Tykkään itsekin tästä raikkaasta tunnelmasta. Ehkä taas keväämmällä lisää väriä. :)

   Poista
 6. Ehdottoman hyvä valinta, että laitoit kuvat omalle seinälleen. Todella harmoninen kokoelma! <3
  Täällä Irlannissa tuntuu usein, että tv valtaa monilla koko olohuoneen....lieneekö syy kuningas jalkapallon, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Heh, täällä se valtaaja saattaa olla jääkiekko ainakin joissain kodeissa. Meillä olohuoneen valtaa yleensä lapset lelut (jotka raivaan selän taakse kuvatessa ;D).

   Poista
 7. Hienoja juliste valintoja ja tuo kollaasi on kyllä tosi kiva! Meillä telkkari on nykyisin Lundia -hyllyssä. Vähä rauhaton paikka sille ehkä, mutta eipä tuota telkkaria ehdi ihan hirveesti katsellakkaan 😄

  VastaaPoista