Nojatuolihaaveita

Olen pohtinut meidän vintin aulan sisustamista mukavaksi oleskelutilaksi. Meidän talossa huoneet ja neliöt eivät ole valtavia, joten on mielestäni sääli, kun tuo tila on jäänyt hyödyntämättä käyttöön. Tilasta olisikin kiva saada oleskelupaikka, jossa voisin seurata viereisessä huoneessa olevaa pientä leikkijää, lueskella ja katsella ikkunasta näkyviä männyn- ja kuusenlatvoja. Tällä hetkellä aulassa on pieni sivupöytä, pinnatuoli (joka ei kestä istumista), keinutuoli, itsevirkattu matto ja vanha lipasto. Vanhasta lipastosta en luovu ja se toimii oivana kukkatasona, mutta muut huonekalut voisivat löytää paikkansa muualta.

Keinutuoli vie pienestä tilasta ison osan, eikä ole kovin mukava istua. Sille voisi löytyä parempi paikka mökiltä, joten haluaisin tilalle yhden tai kaksi mukavaa, korkeaselkänojaista nojatuolia. Tuoli voisi olla joko vanha kirppislöytö tai sitten uusi, 50-luvun henkeä mukaileva tuoli. Katselin pikaisesti valikoimaa ja eteen osuikin ihan kivoja vaihtoehtoja.

 Kuvat: Keltainen kahvipannu // IKEA // JYSK // Hakola

Keltainen kahvipannu-blogissa olohuoneen sisustus täydentyi hiljattain upean värisellä Rondo-tuolilla (vasemmalla). Se näyttää todella mukavalta, mutta tällaisia liikkuu kovin harvoin. Uutena 50-luvun henkeä löytyisi esimerkiksi Hakolta Day-tuolin (alhaalla oikealla) muodossa. Tämä tuoli valmistetaan Suomessa ja siihen saa kauniita kangasvaihtoehtoja, kuten kuvassa näkyvä petrooli. Löysin myös pari edullisempaa vaihtoehtoa. Ikean Stockholm-tuoliin (ylhäällä oikealla) löytyy muutama joko yksivärinen tai kuviollinen kangasvaihtoehto ja Jysk myy Ejerslev-tuolia (keskellä), johon kuuluu myös rahi. 


Tämä asia tuskin tulee etenemään lähiaikoina, koska ensin edessä on armoton säästäminen sekä vaikea valinta tai sopivan tuolin metsästäminen kirppiksiltä. Onneksi haaveilu on helppoa ja ilmaista.

Minkä tuolin valitsisit näistä? Tuleeko mieleen muita hyviä vanhoja/uusia vaihtoehtoja? Rentouttavaa viikonloppua! :)

4 kommenttia

 1. Tuosta tilasta tulisi ihana oleskelutila ja minä tietenkin valitsisin tilaan vanhan nojatuolin, mutta niitä hienoja yksilöitä ei tosiaan puissa kasva. Onnea etsintään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha on aina hyvä vaihtoehto. Kovin vähän tosiaan liikkuu kauniita ja hyväkuntoisia. Haluaisin tuolin olevan vielä mukava löhötuoli korkealla selkänojalla, joten hankalaksi menee. Asialla ei ole kiire, joten on tässä aikaa etsiä ja miettiä vaihtoehtoja. :)

   Poista
 2. Ikean Stockholm-tuolia itsekin kauan himoitsin ja oli pakko käydä Ikeassa koeistumassa. Voi jestas miten huono siinä oli istua! Tämä siis oma käyttökokemukseni. :)

  Jyskin tuolisetti näyttää todella kivalta ja voisi sopia teille todella hyvin. Mutta käykää koeistumassa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä koeistua! :) Tuo Stockholm näyttää mukavalta, mutta en ole sitä koeistunut. Onneksi Ikeaan tai Jyskiin on lyhyt matka, niin täytyy joku päivä käydä kokeilemassa, mikäli nämä vaihtoehdot alkaa kiinnostaa enemmän.

   Poista