Raikkautta vinttiin

Viime viikolla tartuin telaan ja pensseliin ja päätin toteuttaa jo pidemmän aikaa mielessä olleen projektin vintissä. Parina päivänä sitten maalailin remonttikissa Elsan pitäessä seuraa. On se hauskaa, kun koskaan mihinkään projektiin ei tarvitse alkaa yksin. Onneksi kuitenkin maalisilta tassunjäljiltä säästyttiin.


Vintin remontissa revimme katosta lastulevyt pois. Halusimme tarkistaa vesikaton kunnon ja eristeet. Onneksi vanha huopa oli pitänyt pintansa ja kosteutta ei havaittu. Lastulevyjen tilalle asensimme paneelit. Remonttiväsymystä oli jo ilmassa, kun vintti oli viimeisinpiä remontoitavia sisätiloja, joten päädyimme ostamaan valmiiksi maalattua paneelia. Lisäksi budjettia venytettiin tyytymällä kakkoslaatuun. Hyvin se toimikin useamman vuoden. Viime aikoina kuitenkin oksanreiät ja paikoin läikikäs maalipinta alkoi häiritsemään kunnolla. Olihan nuo paneelit myös jo hieman kellastuneet vuosien aikana.
Pari päivää maalailuja ja vajaa kymmenen litraa valkoista maalia, niin katto ja koko tila koki hienon raikastuksen. Matalaan tilaan tuli huimasti lisää valoa ja tuntui, että kattokin nousi pari senttiä ylemmäksi. Mielestäni ero vanhan paneelipinnan ja uuden maalatun välillä on huikea. Iso ja inhottava työ tämä oli, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Hyvät ohjeet projektiin löysin Oblik-blogista.
Tiedätte varmaan, kuinka yksi asia johtaa helposti toiseen. Nyt kun katto on hohtavan vaalea, tekisi mieli tehdä seinäpinnoille jotain. Lisäksi tästä kuvien aulatilasta (jonka toisella laidalla on meidän sänky) olisi mukava sisustaa kutsuva oleskelutila. Pari mukavaa nojatuolia ja pieni pöytä teemukille ja sisustuslehdelle voisi olla paikallaan. Täällä olisi sitten mukava istuskella ja pitää seuraa viereisessä huoneessa leikkivälle tytölle (siis niissä villeissä haaveissani, seesteiset hetket on täällä harvassa ;) ). Jätänkin siis ideat hautumaan...

Kivaa keskiviikkoa!

12 kommenttia

 1. Tuli tosi valoisaksi. Ihana toi lipasto, ihailen tuota kukkaa, on tosi iso.
  Meilläkin on ollut vanhat katot, tummuneet ajansaatossa.
  Me laitoimme sen päälle valkoiset paneelit. Tuntui että valokin oli niin kirkas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Valoa tuli todellakin paljon lisää ja se on toivottu juttu, kun tila on hyvin matala.

   Poista
 2. Ei kyllä olisi kannattanut lukea tätä. Aikaisemmin en ole niin kiinnittänyt huomiota yläkerran kattoomme joka on myös valmiiksi maalattua paneelia. Arvaatko, alkoiko penssellt ja maalipurkit pyörimään mielessä? Mutta ihanan näköistä siellä teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, voi ei. :) Katon maalaus on aika inhottavaa hommaa, mutta ainakin meidän tapauksessa kannatti. :)

   Poista
 3. Nuo teidän rappuset ovat jo niin kutsuvat ja vintti on kiva. Hyvä idea nuo liukuovet tuolla vintin matalalla syrjällä. Ja, tuo laatikosto on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Säilytystila liukuovien takana on osoittautunut ihan mahtavaksi jutuksi. Portaat on myös omia suosikkejani, ihanat vanhat. :)

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallinen vintti. Kyllähän valkoinen maali tuo valoisuutta ja tilan tuntua. Ihan paras apulainen tuo Elsa. t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa on paras apulainen, vaikka välillä onkin turhan kiinnostunut kaikesta. :D

   Poista
 5. Remppa aiheuttaa usein vaarallisen ketjureaktion.;) Oleskelutila kuulostaa kyllä aika hyvälle.
  Onko nuo teidän rappuset muuten liukkaat? Betoluxia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rappuset on Betolux Akvaa. Eivät ole mielestäni yhtään liukkaat. En tiedä johtuuko tuosta vanhasta epätasaisesta puupinnasta vai mistä. Keittiö on taas maalattu liuotinohenteisella Betoluxilla ja se on mielestäni liukkaampi ja kiiltävämpi, vaikka ei sekään niin liukas ole muuten kuin villasukat jalassa.

   Poista