Kätevän miehen valaisin

Muutama viikko sitten kirppiksellä vastaani tuli erikoinen valaisin. En keksinyt juuri sillä hetkellä itselleni tarpeeksi hyvää tekosyytä ostaa sitä, joten jätin sen hyllyyn. Se jäi kuitenkin sen verran vahvasti mieleeni, että palasin myöhemmin hakemaan sen.


Tämä valaisin on luultavasti jonkun kätevän miehen tekosia (korjatkaa, jos olenkin väärässä). Itse pullo on taas Timo Sarpanevan Iittalle suunnittelema "i-linja 2504". Pullo on suunniteltu vuonna 1964. Valaisimessa oli ostohetkellä myös varjostin, mutta koska se ei mielestäni sopinut mittasuhteiltaan valaisimeen ja oli hieman rikkikin niin otin sen toistaiseksi pois.Nyt pohdin, hankkisinko valaisimeen uuden varjostimen vai vaihtaisinko kenties vain lampun sopivampaan. Mitä mieltä olette? Joka tapauksessa valaisin on hyvin kaunis ja erikoinen. Se sopii mielestäni loistavasti Birger Kaipiaisen Violan pariksi.

Leppoisaa pääsiäislauantaita! :)

12 kommenttia

 1. Ihan hauska valaisin. Kokeilisin vielä myös varjostimen kanssa, voisi näyttää ihan hyvältä niinkin. Mut jotenkin itse kyllä tykkään tuosta ilman varjostintakin, kivan raffi. Ehkä toisenlainen lamppu valaisimeen kyllä sopisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä on nyt 60W hehkulamppu, joten sen voisi vaihtaa joka tapauksessa.

   Poista
 2. Hieno valaisin ja minunkin mielestä siihen voi laittaa varjostimen jos löydät sopivan tai sitten ostat vain uuden hehkulampun. Sopii tosiaan oikein hienosti Violan pariksi ja onhan lasivitriinissä myös muita sinisiä aarteita ❤

  VastaaPoista
 3. Hienoa valaisin! Kokeilisin ehkä toisenlaista lamppua, ehkä varjostin ei ole edes "välttämätön".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, samaa olen myös pohtinut. Jos sopivaa varjostinta ei löydy helpolla, niin menee se näinkin.

   Poista
 4. Mä en kyllä laittais varjostinta ollenkaan. Lamppu on tosi hieno tuollaisena.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan alan kallistua itsekin. Jos vain vaihtaisi toisenlaisen lampun, niin kiva olisi.

   Poista
 5. Ihana valaisin! Mä tilasin äskettäin Granitista ison, hehkulampulta näyttävän led-lampun vanhaan jalkavalaisimeen ilman varjostinta pidettäväksi. Tähän voisi sopia vastaava pienempi.

  Löysin muuten blogisi noin kuukausi sitten, kun Googletin Tikkurilan Vaellus-sävyä. Mullakin on se nyt olohuoneessa maaliskuussa ostamassani asunnossa, jossa vielä remontti kesken. Tykkään blogistasi tosi paljon, ihanista kuvista ja kestävän kehityksen mukaisesta ajattelusta. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä kurkata, mitä tuolta Granitista löytyisi.

   Mahtavaa, että löysit blogiini, jäit lukijaksi ja tykkäät! Kiitos! :)

   Poista
 6. On ainakin järkyttävän iso lampunkanta, sihteessa pulloon. Sotii kaikkia suomalaisen muotoilun suhteita vastaan, joten varmaankin arvelusi osuvat oikeaan: joku ihan itse yhdisteli (ja pilasi hienon pullon).

  VastaaPoista