Khadija


Yhteistyössä: Sukhi 

Olemme päivittäneet makuuhuoneemme sisustusta pala palalta. Ensin löysin ihanat vanhat yöpöydät ja sitten uusimme sängyn patjoineen. Sen jälkeen katse suuntasi lattiaan. Meillä on vintissä ihana lipeöity lattia, jota en halua peittää liikaa. Mielestäni lattia on kuitenkin liian paljas ilman kunnon mattoa. Ihana, pehmeä matto tuntuu myös mukavalta paljaiden varpaiden alla aamulla sängystä noustessa.Ilokseni Sukhi tarjosi minulle mahdollisuutta yhteistyöhön mattojen parissa. Sukhi on nepalia ja tarkoittaa suomeksi onnellista. Sukhi onkin yritys, joka myy laadukkaita käsintehtyjä mattoja - ja haluaa tehdä onnelliseksi niin asiakkaansa kuin mattojen valmistajat. Matot valmistetaan asiakkaan tilauksesta ja toiveiden mukaan. Sukhi tarjoaa matontekijöilleen kunnolliset työolot ja hyvän palkan. Asiakas voi siis olla varma, että matto on valmistettu eettisesti.

Ihastuin täysin Sukhin valikoimissa oleviin Beni Ourain-mattoihin. Valitsinkin näistä paimentolaismatoista meille Khadijan*. Matossa on tummanruskea kuvio luonnonvalkoisella pohjalla. Beni Ourain-matot ovat täysin luonnollisia; ne on valmistettu 100% villasta, eivätkä sisällä väriaineita. Tummanruskea väri saadaan lampaiden pään alueella kasvavasta villasta. Maton kutojat ovat yleensä naisia. He kutovat maton kuvioihin elementtejä omasta elämästään. Toisinaan matossa voi olla viittauksia luonnontapahtumiin. Toisinaan siitä löytyy arkielämän vaiheita. Matoissa voi nähdä myös symboleja syntymästä, hedelmällisyydestä, luonnosta ja naiseudesta.Mattotilaukseni tehtyä alkoi pitkä odotus. Beni Ourain-matot ovat tällä hetkellä todella suosittuja ja niiden toimistusaika saattaa venähtää jopa 12 viikkoon, koska matot valmistetaan käsityönä tilauksesta. Odottavan aika oli pitkä, mutta onneksi odotukseni palkittiin erittäin positiivisesti! Matto on ihanan pehmeä, lämmin ja ylellinen. Mielestäni se sopii meidän makuuhuoneen sisustukseen loistavasti. En voisi olla tyytyväisempi.

Maton mukana sain myös pienen lapun, jossa on mattoni valmistaneen matonkutojan nimi. Voinkin siis kohdistaa kiitokseni matosta juuri oikealle henkilölle. Tämän lappusen ansiosta matto myös tuntuu henkilökohtaisemmalta - sen on tehnyt taitava käsityöläinen juuri minulle.

*Yhteistyössä Sukhi. Khadija-matto saatu.

12 kommenttia

 1. Ihanaa kuulla, että matto oli odotuksen arvoinen! Se kyllä näyttää todella hyvältä, luonnolliset sävyt sopivat kauniisti makuuhuoneeseenne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on todella mieleinen. Kiitos vielä teille mukavasta ja sujuvasta yhteistyöstä. :)

   Poista
 2. Matto on todella kaunis ja sopii teän makuuhuoneen sisustukseen aivan täydellisesti ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tällainen matto sopisi hyvin teillekin kauniiden tapettien pariksi. :)

   Poista
 3. Sukhi-matot ovat aivan ihania ❤ Ihailen vieläkin meidän olohuoneessa olevaa mustaa huopapallomattoa. Tuota samaa mattoa kuin teillä on olen itseasiassa myös pohtinut meidän makuuhuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! <3 Laadukkaita ja kauniita.

   Teidänkin matto on todella kaunis ja sopii ihan loistavasti teille. Tämän maton näkisin hyvinkin teidän makuuhuoneessa. Sopisi kivasti sen värimaailmaan ja tunnelmaan. :)

   Poista
 4. Kaunista <3 Matto on tosi nätti ja varmasti ihanan pehmeä paljaiden varpaiden alla ❤️

  VastaaPoista
 5. Pehmoisen näköiset matot, tosi ihana nousta sängystä matolle.
  Voi kun mun tulee ikävä lapsuuskotiani, kun näen nuo ovet.
  Meillä oli juuri tuollaiset.

  VastaaPoista