Sinisiä unia

Ostin talvella alennusmyynneissä edullisesti harmaat puolipellavalakanat. Niitä jonkin aikaan katseltuani totesin, ettei sävy sovi sitten ollenkaan meidän makuuhuoneeseen. Kun lakanat olivat uudet ja muuten täysin käyttökelpoiset, niin jotain oli keksittävä. Päädyin värjäämään ne.

Ostin marketista Nitorin väriainetta, jolla tekstiileitä voi värjätä pesukoneessa. Tässä paketissa oli suolakin valmiina, joten värjäys kävi todella yksinkertaisesti vain leikkaamalla väriainepussi auki ja laittamalla sen lakanoiden kanssa koneeseen. Käytin kahden pussilakanasetin värjäämiseen yhden paketin väriainetta. Sävy oli marine.
Mielestäni lopputuloksesta tuli onnistunut. Lakanat värjääntyivät tasaisesti ja niiden sininen sävy on upea. Mielestäni tämä sininen sopii nyt kivasti yhteen paneelien puuterisen sävyn kanssa. Väri on myös raikas ja viileä. Näin se sopii myös hyvin tulevaa kesää ajatellen kesälakanoiksi. Tykkään tästä makuuhuoneen nykyisestä ilmeestä tosi paljon. Mikään kaikkein kätevin paikka sängylle ei ole tuolla vinokaton alla, ainakaan petaamista ajatellen, mutta siellä on tosi mukava nukkua. Myöskin tuollainen pikkuisen boheemi marokkolaishenki miellyttää silmää. Täällä on uni maistuu.

Kauniita unia!

8 kommenttia

 1. Kyllä tuli kauniin väriset. Tota mattoa ihailen edelleenkin.

  VastaaPoista
 2. Tulipa niistä kauniin siniset. Teidän makuuhuone on kyllä kerrassaan ihana! Olen haaveillut pellavalakanoista jo pitkään, mutten ole kumminkaan raaskinut ostaa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mäkin haaveilin pitkään pellavalakanoista, mutta lopulta päätin pihistää ja ostin alesta 20 eurolla nämä puolipellavat (50% puuvilla, 50% pellava). Eivät varmaankaan täyspellavaisten veroiset, mutta kelpaa meille.

   Poista
 3. Ompa hyvä, kun joku testasi tuota värjäystä minun puolesta! Olen aiemmin katsellut niitä paketteja vähän sillä silmällä, mutten ole rohjennut testata. Hyvin onnistuu näköjään! Onkohan tuossa vaaraa, että seuraava koneellinenkin voisi saada vielä vähän värikäsittelyä, vai huuhtoutuukohan se kuinka hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin onnistui! Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. :) Paketissa neuvottiin peseen värjäyksen jälkeen kone tyhjillään ja pyyhkimään luukun tiiviste huolella. Mielestäni kone tuli puhtaaksi näin. Tein perään vielä sitruunahappopesun, kun se on ollut suunnitelmissa muutenkin tehdä.

   Poista
  2. Mainiota, testiin siis meilläkin! Sitruunahappopesuki pitäis kyllä taas tehdä... :D

   Poista
 4. Ihana tapa päivittää omaa liinavaatekaappia ja vanhoja lanakoita! :)

  VastaaPoista