Ihan(at) tavalliset arkiastiat

Meidän astiakaappien kätköistä löytyy niin uusia kuin vanhoja astioita. Osa on käytössä vain juhlissa, kun ne vaativat hellän käsinpesun, enkä ole niin ahkera tiskaaja. Jotkut astiat taas kestävät kovaakin käyttöä ja ne saa pestä surutta astianpesukoneessa, joten ne ovat niitä arjen kaunistuksia. Pari viikkoa sitten näytin erään juhlakattauksen. Nyt ajattelin esitellä ne astiat, jotka katetaan arkena pöytään.Teema-astiat ovat meillä käytössä niin arjessa kuin juhlassa. Näitä astioita löytyy meiltä valkoisina ja sinertävän harmaina. Tämä harmaa väri on poistunut valmistuksesta, mutta valkoisia on edelleen helppo hankkia lisää. Ajaton valkoinen Teema taitaa ollakin sellainen klassikko, jota löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kodista. Aterimina meillä on Hackmanin Savoniat. Myös ne ovat varmasti tutut monille. En ihmettele näidenkään suosiota - ovat mielestäni parhaimmat aterimet käteen ja suuhun.Juomalaseina meillä on pääosin kirppislöytöjä. Meiltä löytyy Riihimäen lasin Herttaa ja Violaa. Molemmat kestävät mainiosti konepesua ja sopivat hyvin pienemmänkin ruokailijan käteen.  Nämä eivät mene helpolla rikki, mutta vahingon satuttua kirppiksiltä löytyy hyvin lisää lähes ilmaiseksi. Kahvi- ja teemukeissa taas seikkailevat Muumit. Yksi Marimekon Karusellikin on eksynyt joukkoon. Muumeja löytyy myös parista kulhosta.


Perheen pienin syö Arabian lastenlautasilta. Näissä on mielestäni hauskat kuvitukset ja hyvin muotoiltu reuna, joka auttaa itse syömiseen opettelussa. Jogurtit, jälkkärit ja muut taas nautitaan kirkkaista Iittalan Kastehelmi-kulhoista. Kauniita klassikoita nämäkin. Jaksavat varmasti ilahduttaa vielä tulevina vuosinakin. 

Sellainen on meidän arkiastiajoukko. Kaipaisin joukkoon ehkä vähän lisää väriä ja persoonallisuutta, joten täytyy miettiä, mitkä astiat voisivat olla hyviä täydennyksiä. Toisaalta taas klassikoihin on aina hyvä luottaa. Mitä astioita teidän ruokapöydästä löytyy arkisin?

6 kommenttia

 1. Kovin on samanlainen arkiastiasto meillä. Tosin meillä taitaa olla enemmän eripareja ja värejä. Mutta, Teemat mehtuu meidän pesukoneeseen hyvin, joten ovat kyllä näppäriä käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemat on kyllä näppäriä koonsa ja muotoilunsa puolesta. On helppo myös yhdistää muihin astioihin. :)

   Poista
 2. Punaista Teemaa ja juomalaseina Kirsikka -lasit on meidän arkiastioina. Ja juhla! 😂

  VastaaPoista
 3. Kauniita astioita löytyy sinun pöydältäsi.
  Me käytämme Kultakeramiikkaa, arabiaa, savonia sarjaa, mutta sitä parempi on ainakin meille myös Hackmanin valmistama....mutta kun nimeä ei tuu mieleen. Siinä on raidat niissä varsissa. Lusikka on pyöreän mallinen. Laseja on äitini vanhat tai isot Ikean lasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja astioita teilläkin. Arabiaa ja Hackmania kun löytyy meiltäkin. :)

   Poista