Haaveillaan hetki

Meillä on menossa pienellä sisustusbloggaajaporukalla kuukausittain vaihtuva haaste, johon jokainen saa vuorollaan ehdottaa aihetta ja tarttua haasteeseen ehtiessään. Nyt tammikuussa oli Coffee Table Diary-blogin Giseldan vuoro haastaa meidät haaveilemaan. Kuun vaihtuessa Giselda tekee muiden postauksista koosteen, joten jos muidenkin haaveet kiinnostaa, niin kannattaa kurkata kooste hänen blogista ensi kuun puolella.

"Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä - tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?"

Haaveilu on lempiharrastukseni, joten tartuin haasteeseen mielelläni. Tänä vuonna toivoisin löytäväni aikaa seinien maalaamiseen. Nyt kun kodissamme on asuttu jo kohta seitsemän vuotta, jotkut paikat kaipaavat huoltomaalausta. Sellaisia tiloja ovat keittiö ja käytävä, jotka tuli maalattua huonolaatuisella maalarinvalkoisella maalilla. Olisi kiva raikastaa nämä pinnat uudella maalikerroksella. Tämän lisäksi olen haaveillut jo jonkin aikaa työhuoneen maalaamisesta. Sen seinät kaipaisivat reikien paikkausta ja uutta sävyä.


Lisää tavaraa emme kaipaa kotiimme, mutta on muutama asia, jotka voisin kotiuttaa enemmän kuin mielelläni. Yksi sellainen on Artekin Riihitie-ruukku. Kevään saapuessa tulee varmasti hankittua taas joku viherkasvi lisää ja tällainen Artekin ruukku olisi aivan ihana ja ajaton koti kasville. Olen haaveillut myös jo parin vuoden ajan Katriina Nuutisen Perho peilistä. Se on kaunis kuin koru ja näkisin sen mielelläni olohuoneemme seinää sulostuttamassa. Näiden lisäksi haaveilen myös uudesta keittiön matosta. Se saisi olla aika iso ja pyöreä.

Jos isoimmista hankinnoista puhutaan, niin haaveilen isommasta ruokapöydästä. Olisi mukava kutsua useamminkin koko perhe syömään tai kerätä lähin suku yhteen juhlapyhien viettoon. Meidän keittiöön ei mahdu isoa pöytää, joten vähän isompi on olohuoneen puolella. Olisi kiva kokeilla sinne isoa pyöreää pöytää. Mieluiten ottaisin Eero Saarisen vuonna 1956 suunnitteleman Tulppaani pöydän, mutta koska nämä ovat hinnoissaan niin uutena kuin vintagena, joten kallistun vähän edullisemman vaihtoehdon puolelle. Hyvä ja mahdollisesti jonain päivänä toteutettavissa oleva vaihtoehto voisi olla klassinen Calligariksen Planet. Tosin en tiedä, olisiko tämä vaihtoehto kuitenkin liian iso meille pienehköön olohuoneeseen.


Välillä olen myös haaveillut astiakokoelmien täydennyksestä konepestävillä astioilla. Voisi olla mukavaa, jos olisi yksi iso kahviastiasto, josta riittäisi samanlaiset astiat kaikille vieraille juhlissa. Tosin tällaisille kahviastioille ei ole kovin usein käyttöä, joten olemme pärjäilleet yhdistämällä meiltä jo löytyvät tummanharmaat Teemat ja Arabian Malvat. Jos kuitenkin astiaston hankintaan päätyisin, niin yksi ihana vaihtoehto voisi olla ruotsalaisen Götefors Porslinin Selma, jonka on suunnitellut Emma Von Brömssen.

En tiedä, tuleeko näistä haaveista mikään toteutumaan vai ehtivätkö ne vaihtua pian toisiin. Mutta haaveilussa parasta onkin itse haaveilu.

Mistä te haaveilette nyt? Kiinnostaisiko nähdä jatkossakin tällaisia haave- tai inspiraatiokollaaseja?

Mukavaa iltaa! :)

9 kommenttia

 1. Kyllä kiinnostaa haaveilut. Erityisen nättejä nuo peilit ja Selmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Täytyykin siis haaveilla useammin ja myös muistaa kertoa haaveista täällä. :)

   Poista
 2. Nuo Selmat on kyllä oikeat unelmat ja ihania haaveita kaikki muutkin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! Pohdin täällä, olisiko astiakaapeissa vielä tilaa. ;)

   Poista
 3. Haaveilu on ihan parasta, joten ehdottomasti sitä lisää :D Selmat ovat todella kauniita ja ovat kyllä niin sinun näköisiä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää on siis tulossa! :) Selmat ovat ihania, sopisi meille monella tapaa. ;)

   Poista
 4. Kaunis astiasto! Haaveilupostaukset kiinnostavat kyllä - onhan haaveilu iso osa sisustamista. Mie haaveilen matosta ruokapöydän alle ja piharemontista. Eritoten "ulkotakka" olisi ihanaa saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, muiden haaveista saa myös helposti vinkkejä omaan sisustukseen ja kenties asioita omalle haavelistalle. Ihania haaveita myös siellä. :)

   Poista
 5. Ihania haaveita! <3 Etenkin tuo astiasarja herätti suurta ihastusta, en ollut siihen aiemmin törmännytkään - upea. Huippua kun tartuit haasteeseen!

  VastaaPoista