Pellavaa ikkunaan

Tervetuloa pitkästä aikaa meidän vinttiin! Jostain syystä tätä tilaa tulee kuvattua harvoin blogiin, vaikka tykkäänkin tosi paljon tilan tunnelmasta. Yksi syy saattaa olla se, että muutoksia tulee tehtyä enemmän alakerran tiloissa, joissa vietetään päivisin enemmän aikaa. Toinen syy on se, että täällä yläkerrassa on välillä epämääräisiä tavarakasoja menossa jonnekin - joko varastoon tai kierrätykseen. Tällä kertaa oli kuitenkin hyvä syy ja hetki kuvaamiselle.


Täällä tilassa, joka toimii niin vintin aulana, oleskelutilana kuin meidän vanhempien makuuhuoneenakin on ollut remontin valmistumisesta saakka (eli jo useamman vuoden) samat ohuet valkoiset puuvillaverhot. Sinänsä niissä ei ollut mitään muuta vikaa, kuin että ne olivat ihan liian lyhyet. Tämän lisäksi valkoiset verhot toivat tilaan omaan makuuni hieman liian romanttista tunnelmaa.


Ostinkin jo jokunen viikko sitten tummansiniset pellavaverhot. Pesin ne ennen käyttöä ja laitoin ikkunaan hieman ryppyisinä. Verhot laskeutuu ylipitkinä lattioille. Verhoilla on sen verran paljon pituutta tähän matalaan tilaan, että jossain vaiheessa ne on lyhennettävä, että ne saisi asettumaan vähän kauniimmin, mutta toistaiseksi ne saa kelvata näin.


Ennen kuvien ottoa tuli tehtyä myös pieni huolto viherkasveille, kun leikkasin niistä talven ruskistamat lehdet pois ja kastelin pitkästä aikaa. Pian onkin edessä mullanvaihto-operaatio. Odotan sitä jo kauhulla, kun tässä taloudessa viherkasveja on useampia, joten se ei ole mikään pikkujuttu. Saattaa ollakin, että jotkut isommat kasvit saavat tyytyä vain mullan lisäykseen, mutta hyvin ne ovat pärjänneet niinkin jo vuosia.

Leppoisaa iltaa ja energistä alkavaa viikkoa!

2 kommenttia

 1. Kivan väriset verhot. Mistä oot ne ostanu. Itse tilasin hetkestä aikaa sitten hobby hallista pellavaverhot, mutta ne ei ollu hyvät, olivat liian jäykkää kangasta. Pesukaan ei auttanu. Etsinnässä uudet verhot.
  T:Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on ostettu H&M:ltä. Näissä kangas on ohutta, pehmeää ja läpikuultavaa. Hyvät verhot, mutta tykkään ehkä enemmän meidän työhuoneen pellavaverhoista, jotka ovat Ikeasta. Ne ovat mielestäni laadukkaamman oloiset ja niissä on suosimani verhonauha tangolle. Näissä on vain ommeltu tankokuja. Hyviä vaihtoehtoja kuitenkin molemmat. :)

   Poista