Keittiö järjestykseen

 Kaupallinen yhteistyö: Orthex Group

Rakastan sitä, että kotona on siistiä ja tavarat ovat paikoillaan. Järjestyksen pitämistä helpottaa kummasti se, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin etsiä kiireessä jotain tavaraa, minkä sijainnista ei ole mitään käsitystä. Viime viikonloppuna sain tilaisuuden järjestää myös ruoka-aineet keittiössä, kun Orthexilta saapui odotettu lähetys.

Paketissa oli muun muassa Orthexin SmartStore Compact Clear laatikoita, jotka on tarkoitettu erityisesti jääkaapin järjestämiseen. Laatikoihin löytyy myös läpinäkyvät kannet. Compact-laatikkosarja on modulaarinen; laatikot pinoutuvat päällekkäin ja sisäkkäin.Vastaavilla laatikoilla järjestin aiemmin mm. mausteet ja työhuoneen kaapin. Postauksen voit lukea täältä. Nyt sain laittaa jääkaapin ojennukseen.


Lähtötilanne oli jokseenkin sekalainen. Aloitin jääkaapin tyhjentämisellä, jonka jälkeen irroitin hyllyt ja laatikot ja pesin ne miedolla astianpesuaineella. Täytyy tunnustaa, että edellisestä vastaavasta toimenpiteestä oli jo ikuisuus. Toki tahrat oli pyyhitty tuoreeltaan, mutta kunnon siivouksesta oli aikaa. Jääkaapin puhdistamisessa oli oma hommansa, mutta lopputulos palkitsi.Tämän jälkeen vuorossa oli paras osuus! Pääsin järjestämään sisällön uudestaan SmartStore Compact Clear laatikoiden avulla. Käytin järjestämiseen M- ja S-kokoisia laatikoita. Järjestin mm. jogurtit ja muut välipalat ja vihannekset omiin laatikkoihinsa. Vihanneslaatikkoon sopi juuri täydellisesti yksi M-kokoinen ja kaksi S-kokoista laatikkoa.

Järjestämisen ansiosta jääkaapin sisällöstä tuli houkuttelevamman näköinen - nyt oli taas mukavampi laittaa ruokaa. Tämän lisäksi, kun kaikki on omilla paikoillaan, jääkaapista on helpompi löytää etsimänsä ja mikään ei unohdu sen perukoille. Laatikoiden avulla ruoka-aineet, esimerkiksi kaikki voileipäaineet, on helppo nostaa yhdellä kertaa pöydälle ja takaisin jääkaappiin. Uskoisin myös, että voin huoletta antaa seuraavan suursiivouksen odottaa vieläkin pidempään, kun laatikot helpottavat jääkaapin puhtaanapitoa. Enää purkit eivät sotke hyllyjä,  vaan laatikoita, joista sotkut on helpompi pestä pois.


Onneksi siivoiluja ei tarvinnut lopettaa vielä tähän, kun kerta olin päässyt hyvään vauhtiin. Tämän jälkeen sain järjestää vielä kuiva-aineet Säilytyspurkkien avulla. Kuten kuvasta näkyy, järjestäminen tuli todellakin tarpeeseen! Kuvassa myös pilkistää jo yksi Säilytyspurkki. Olin hankkinut sellaisen itse jauhoille aiemmin. Ainakin meillä jauhot tuppaa pölyämään pitkin laatikon pohjia, joten Säilytyspurkki oli oikein oiva ratkaisu tähän ongelmaan. Tarkoitus oli ollut laittaa koko muukin laatikon sisältö kuntoon, mutta se oli jäänyt muiden projektien jalkoihin. Onneksi Orthex laittoi hommaan vauhtia!

Säilytyspurkkeja löytyy useammassa eri koossa. Niistä on helppo valita omiin tarpeisiin ja laatikoihin sopivat koot. Koko kahden kilon jauhopussin sisältö mahtuu kätevästi 3,5 litran purkkiin. Murolaatikot ovat aivan liian korkeita meidän laatikoihin, mutta sain murot mahtumaan laatikkoon 3,5 litran purkin avulla, jonne meni myöskin kokonaan murolaatikon sisältö. Makaroonit ja riisit järjestin 1,6 litran purkkeihin. Jotkut vähemmissä määrin käytetyt kuiva-aineet laitoin pienempiin 0,8 litran purkkeihin, jotka pinoutuivat kätevästi laittamalla kaksi purkkia päällekäin samankorkuisiksi pinoiksi isompien purkkien kanssa. 


 
Makaroonit eivät näin lapsiperheessä pääse happaneen, mutta joihinkin muihin purkkeihin kirjoitin päiväykset pieniin tarroihin ja liimasin ne purkkien pohjaan. Riisien keitto-ohjeen kirjoitin myöskin tarraan ja liimasin purkin kanteen. Arvioin purkkien menekin hieman alakanttiin, joten jokunen olisi saanut olla vielä lisää, mutta tästä on helppoa jatkaa järjestelyitä.

Säilytyspurkkien ansiosta laatikosta on nyt helppo löytää etsimänsä. Etsintää helpottaa purkkien läpinäkyvät kannet. Enää ruoka-aineet eivät myöskään leviä avatuista paketeista pitkin laatikon pohjia. Tämän lisäksi ruoka-aineet pysyvät hyvinä tiiviissä rasioissa. Läpinäkyvistä rasioista näkee myös helposti, koska jokin ruoka-aine on loppumaisillaan, niin osaa laittaa sen ajoissa kauppalistaan.

Nämä laatikot ja purkit ovat olleet nyt viikon käytössä ja täytyy sanoa, että keittiössä on ollut mielekkäämpää toimia. Edelleenkään minusta ei ole tullut huippukokkia, enkä ole edes erityisemmin ihastunut ruoanlaittoon, mutta kokkailusta on tullut mukavampaa, kun tarvikkeet ovat kauniisti ja siististi esillä.

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

*  Yhteistyössä Orthex Group. SmartStore Compact Clear laatikot ja Säilytyspurkit saatu.

4 kommenttia

 1. Nuo Orthexin kuiva-ainepurkit ovat mahtavia! Mulla on ollut niitä jo parin vuoden ajan käytössä. Vielä kun saisi aikaiseksi tehdä niihin dymolla nimitarrat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teiltäkin löytyy. :) Nämä on kyllä näppäriä! Helpottaa todella paljon järjestyksen pitämistä. Mukavaa, kun jauhot ja muut eivät leviä pitkin laatikonpohjia. :)

   Poista
 2. Omenat jääkaapissa? Omenoista erittyy etyleeniä, joka pilaa vihannekset, etenkin kurkun. Etyleeni on stydi aine, joka mm. tappaa orkideat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Omenat olivat "kuvausrekvisiittana", kun tomaatit unohtuivat kauppaan ja halusin kuvaan vähän lisää väriä. :)

   Poista