Loppuelämän koti?

Tänään sai kääntää kalenterin maaliskuun puolelle ja ainakin joidenkin mielestä tänään on ollut kevään ensimmäinen päivä. Tänään sain mennä töihin ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella, kun aurinko oli jo noussut. Lisääntynyt valo herättelee talven uinuneen sisustusinnon. Kaivoin tänään paketista keittiön uuden maton ja haaveilin muistakin uusista hankinnoista.


Talven kivuliaan hidas taittuminen kevääseen on myös saanut miettimään isompia hankintoja. Hyvin suuria sellaisia. Mielessä onkin pyörinyt kysymys: onko tämä loppuelämämme koti? Tässä kodissa isoimmat remontit on jo tehty ja suunnattomasti käsillä tekemisestä nauttivasta ihmisestä se on hyvin tylsä juttu se. Toki niitä listoja puuttuu muutama vieläkin ja aina voi aloittaa uuden kierroksen. Silti mieleen on tullut ajatus uudesta projektista.


Olemme remontoineet kaksi kotia: asunnon 70-luvun kerrostalossa ja tämän 50-luvun rintamamiestalon. Näiden projektien jälkeen olen välillä haaveillut aivan uuden rakentamisesta. Sellaisen talon, jonka jokaisen pienemmänkin yksityiskohdan saisin päättää itse (toki budjetin ja määräysten rajoissa). Se vasta kutkuttava ajatus onkin! Toisaalta tämä vanha talo on vienyt sydämen ja haaveisiin on hetkittäin lipunut vielä vanhempi talo narisevine puulattioineen ja upeine kakluuneineen.


Haaveiluideni lopputuloksena olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että meillä ei ole kiire pois täältä. Tämä koti on meidän perheelle sopivan kokoinen ja se on mitä loistavimmalla paikalla. Se on itselle remontoitu, joten omien käsien tuotteesta ei olisi niin vain helppo luopua. En kuitenkaan halua katkaista haaveilta siipiä, vaan annan itseni eksyä silloin tällöin selaamaan niin tonttien kuin talojen myynti-ilmoituksia. Vain aika näyttää minne tie. Sitä ennen meillä on hyvä olla täällä.

12 kommenttia

 1. Itse olen myös "vahingossa" eksynyt katselemaan kunnostettavia kohteita, jotka ovat vielä vanhemmilta aikakausilta. Minuakin himottaisi rempata taas ihan kokonaan uusi kohde, mut toisaalta olis kiva vähän aikaa ihan vaan asuakkin eikä taas koko ajan vaan remontoida. Ja onhan tässäkin kodissa vielä paljon puuhaa, juuri tuossa sovittelin yhtä tapettimallia ruokailuhuoneen seinälle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, toisaalta olisi mukava nauttia hetki valmiistakin. Tällä hetkellä myös tuntuu siltä, että remontoinnille ei ole kauheasti aikaa. Joten unelmakohde olisi sellainen, jossa pääsisi vähän pienemmällä hommalla kuin tämän talon kanssa. Viihdyn täällä kyllä oikein hyvin ja ihan kovin helpolla en ole muuttamassa. :)

   Poista
 2. Mie olen aivan samanlainen uudesta talosta ja kodista haaveileva.
  Selaan netissä myynti-ilmoituksia ja suunnittelen mielessäni mitä remonttia kohteessa vois tehdä. Kävinpä viime keväänä jopa katsomassa myytävänä ollutta taloa tässä meidän lähistöllä :)
  Isäntä ei ole tippaakaan kiinnostunut uuden remonttikohteen hankkimisesta joten taidan vain kiltisti tyytyä remppaamaan tätä vanhaa kotia mieleiseksi. Tänä vuonna tulee täyteen 23 vuotta siitä kun muutettiin taloon kera kolmen pienen lapsen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, teillä on jo pitkä historia talonne kanssa. Mitä sitä toisaalta hyvää vaihtamaan. Teillä on kaunis koti! :)

   Poista
 3. Myös täällä yksi haaveilija ilmoittautuu kerhoon. Meillä on kyllä vielä aika paljon remontoitavaa tässäkin, mutta aina välillä sitä eksyy haaveilemaan vielä vanhemmasta talosta. Haaveilu jo itsessään on niin ihanaa, koskaan ei voi tietää mitkä niistä haaveista sitten toteutuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, haaveilu on parasta! Onneksi sitä voi tehdä ja selata myynti-ilmoituksia, vaikka tällä hetkellä ei olisikaan muuttamassa. :)

   Poista
 4. Haaveilu on mukavaa ja ilmainen harrastus. Kyllä sitä itsekin tulee välillä mietittyä, jospa asuisimme jossakin muualla. Mutta, nyt tuntuu hyvältä näin, itse rakennetussa ja suunnitellussa kodissa. Täällä on hyvä olla!
  Mukavaa ja valoisaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle tehdystä on vaikea luopua. Mukavaa maaliskuuta sinnekin! :)

   Poista
 5. Ompas meitä haaveilijoita monta! Kuten sanottua, se on onneksi ilmaista. :) Jos kokonaan uuden talon osto ei ole realismia, niin tuo uusi kierros remonttia entisessä tai vaikka huonekalujen nikkarointi ja entisöinti luulisi helpottavan tuskaa hetkeksi. Jospa sitä olisi taas hetkeksi itse kullakin käsille tekemistä, kun lumet sulaa ja pääsee pihoille ja mökeille myllertämään. Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, täällä suunnittelen jo pientä muutosta työhuoneeseen. Täytyisi vaan saada apua tuolta toiselta puoliskolta. Mutta ehkäpä tässä kevään aikana vielä. Ihanaa kevättä sinnekin! :)

   Poista
 6. Samoja pohdintoja. Vaikka tällä hetkellä uuden remontin alottaminen olisi täyttä hulluutta, kun elämäntilanne ei anna periksi nykyisienkään loppuun viemiseen.:D Mun haaveet varmaan kyllä jää haaveiden tasolle, koska asuinaluetta en kovin helposti vaihtaisi. ..salaa taidan haaveilla naapurin tilasta.. hups..
  Mutta aistit ja silmät avoimina, asiat tapahtuu varmasti teilläkin jos tarkoitus on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, musta tuntuu, että meille paras vaihtoehto olisi nyt sellainen vain pientä remppaa, esim. maalia, vaativa kohde. Täälläkään tuota aikaa ei ole liiemmilti, kun päivät menee päivätyön parissa ja illat lapsen kanssa touhutessa. Jotain muutosta mieli vaan kaipaa, mutta ehkä sitä saadaan aikaiseksi vielä tässäkin pirtissä. :)

   Poista