Tungosta ikkunalaudalla

Vielä menee pitkä aika siihen, kun pääsee laittamaan pihaa – lunta on vielä ihan valtavasti! Toivottavasti tämän viikon säät toisivat asiaan muutoksen. Lumensulamista odotellessa päätin tunkea sormet multaan ihan sisätiloissa ja tehdä pienen keväthuollon viherkasveille. Olohuoneen ikkunalaudalla olevat kasvit saivat uutta multaa ja ilmestyipä sinne yksi uusi tulokaskin.


Alan selvästi edistyä viherkasvien kanssa, kun kuluneen talven aikana ei tullut yhtään menetyksiä. Sen sijaan kasvit ovat innostuneet tekemään uutta vihreää ja poikasia lisääntyvän valon myötä. Uusi, ravinteikas multa saa ne toivottavasti vielä parempaan kasvuun. Mullanvaihdon yhteydessä vaihdoin myös parin kasvin ruukun isompaan – tai oikeastaan istutin osan vasta ensimmäistä kertaa kaupan muoviruukusta oikeaan ruukkuun, hups! Ne saivat nyt kodin perinteisistä punasaviruukuista, joiden sävy on nyt todella ajankohtainen.


Uutena tulokkaana ikkunalaudalta löytyy pilkkubegonia. Ihastuin tähän vihreästä massasta poikkeavaan kasviin sen verran paljon kukkakaupassa, että en voinut vastustaa kiusausta ostaa sitä. Mielestäni tämä lehtien taustapuolelta punertava kasvi on mielenkiintoinen yhdistelmä olohuoneen vihreiden seinien kanssa. Tällaisia punertavia kasveja onkin näkynyt nyt paljon etenkin ruotsalaisissa blogeissa. Olisikohan nämä seuraava trendi peikonlehtien ja kilpipiileoiden jälkeen? 


Toivottavasti teidän viikkonne on alkanut mukavasti. Kivaa viikonjatkoa!

P.S. Mansen blogikirppis järjestetään taas sunnuntaina 22.4.2018. Suosittelen jo nyt merkkaamaan tapahtuman kalenteriin. Kerron siitä pian lisää! Voit myös käydä jo tutustumassa tapahtuman FB-sivuihin.

4 kommenttia

 1. Onpa hauska viherkasvi vaikka ei vihreä olekaan. Saattaapi olla että trendi rantautuu tänne suomeen ja sinä olet trendien edellä! ;)
  Mukavaa viikkoa ja lämpöistä on luvattu, joten toivotaan että loputkin lumet sekä jäät saavat kyytiä!

  VastaaPoista
 2. Begoniat on niin kauniita, minulta löytyy isobegonia ja se on todellakin valtava. Olen leikannut siitä pistokkaita moneen otteeseen, ettei ihan liian suureksi kasvaisi.

  VastaaPoista
 3. Pohdin samaa noiden värikäslehtisten kasvien suhteen viikonloppuna Turun puutarhamessuilla. Isokirjopeippi näytti suositulta. Jos aavistuksemme osuvat oikeaan, saatan viimein saada hankittua uuden enkelinsiiven! :D Niitä ei ole pahemmin tullut vastaan kaupoissa viime vuosina.

  VastaaPoista
 4. Hei ! haluisin kysyä pilkkubegoniasta. Minulla on ongelmaa oman pilkkubegoniani kanssa sillä tiputtaa ja kupristaa lehtiään :/ miten saat omasi pysymään hengissä ? olisi kiva jos pystyisit auttaa :)

  VastaaPoista