Klassinen Lundia

Tytön huone talomme vintissä on kaivannut pientä järjestelyä jo pidemmän aikaa. Huone on lattiapinta-alaltaan talomme isoin, mutta haastava sisustaa matalan huonekorkeutensa takia. Matala huonekorkeus on asettanut omat rajoitteensa etenkin säilytyskalusteiden valintaan. Korkeista kaapeista tähän tilaan on turha haaveilla. Leluja, kirjoja ja muuta säilytettävää on kuitenkin paljon, että säilytysongelma oli pakko ratkaista jotenkin.


Pian mieleeni tulikin ikuinen klassinen Lundia. Lundian kalusteita on näkynyt aina paljon suomalaisissa kodeissa ja nyt ne ovat taas haluttua tavaraa. En ihmettele tätä ollenkaan, koska täyspuiset kalusteet ovat kestäviä ja helposti muunneltavia. Lundian matalasta säilytyskalusteesta tulikin ratkaisu tytön huoneen säilytyspulmaan. Kaluste löytyi hyväkuntoisena Facebookin Marketplacen kautta. Ajattelin ensin maalata sen, mutta kaluste sopii tällaisenaan huoneeseen oikein hyvin, joten taidan jättää maalit ja sudit rauhaan.

Tason päälle menee hyvin nukkekoti ja muut isommat lelut, joita on vaikea saada mahtumaan laatikoihin. Matala taso (50 cm) tarjoaa hyvän alustan leikeille. Säilytyskokonaisuuden hyllyillä on kätevät muovikorit, jotka löytyivät Jyskistä. Ne on lapsen helppo nostaa hyllyltä pois ja takaisin. Tason jatkoksi siirsin keittiössä majailleen hellan. Siinä onkin jo tullut kokkailtua nukeille monet ateriat.


Kun lelusäilytys siirtyi Lundian hyllyyn, niin vanha kaappi sai toimia kirjojen säilyttäjänä. Niitäkin on kertynyt jo ihan mukava määrä. Niitä myös luetaan meillä paljon. Tyttö rakastaa satuja. Varsinkin prinsessatarinat ovat tällä hetkellä suosiossa. Kaapin edessä on rottinkituoli, jonka olen saanut lapsena. Se on tähän asti ollut lapsuudenkodissani, mutta saimme sen nyt tänne meille kotiin. Tiesin heti, että se tulisi löytämään paikkansa tytön huoneesta. Tuolilla on tähän mennessä viihtynyt parhaiten Elsa-kisu, joka hyvin usein istuu siinä ja valvoo tytön leikkejä.

Mukavaa uutta viikkoa!

3 kommenttia

 1. Lundia on kyllä hyvä ratkaisu varsinkin lasten leikkikaluille. Täällä kaivettiin vanhaa Lundiaa varastosta esille. Osat saivat maalia pintaansa ja kuopus tavaroilleen säilytyspaikan.
  Kaunis huone teidän neidillä! <3

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen huone teidän tytöllä kyllä. Klassinen Lundia on niin näppärä ja sopii niin moneen tilaan. Mun pitäis pyöräytellä poikien huonetta ihan uusiksi. Odottelen syksysateita saapuvaksi tällaisiin sisähommiin 😊

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniilta näyttää ja varmasti myös toimiva säilytin <3

  VastaaPoista